Δευτέρα, Μαρτίου 25

GEWKWN : Ο ΝΟΥΣ Ο ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΣ……

GEWKWN : ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΜΟΥ
Παιδιά μου, η νοερή μετάνοια και η νοερά προσευχή, είναι αυτό που εγώ σας λέγω ότι το σώμα σας εστί ναός, Ο Χριστός, έτσι σας θέλει μέσα στον κόσμο.
Γιατί παιδιά μου, σας το έχω εξηγήσει, ότι θαναι πολύς ο κόσμος, που θα φύγει από το ράσο.

Για κοιτάξτε ! στο σπίτι σας, υπάρχει ο νοικοκύρης, αλλά έχει και την σύζυγο του, φεύγει αυτός για την δουλειά και δουλεύει από το πρωί έως το βράδυ, έχει όμως δώσει εντολές για το τι πρέπει γίνει πίσω.
Αλλά να όμως που η γυναίκα δεν τις εκτελεί όλες, επειδή είναι λίγο επιπόλαια, και μένουν μερικές εντολές χωρίς να γίνουν, βλέποντας λοιπόν ο Αφέντης, ότι δεν μπορεί η γυναίκα να τα καταφέρει όλα αυτά, βάζει και άλλα μέλη της οικογένειας, για να εκτελέσουν αυτές τις εντολές.
Και τότε έρχονται εις πέρας όλα ένα προς ένα, νόμος προς νομον, έτσι θα είναι παιδιά μου με τον κλήρο και τον κοσμο….ΚΑΙ Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ !
Τις αμφισβητήσεις θα τις έχετε, την αρνησιν θα την γευθητε από τα πλέον αγαπημένα σας πρόσωπα, θα αρχίσουν αυτά πρώτα, διότι παιδιά μου, ο νους του ανθρώπου, έχει φτιάξει ένα κιβώτιο και μένει μέσα σ’αυτό ( διότι έχει βολευτεί )
Κάποια άλλα μυαλά, που βρίσκονται εκτός κιβωτίου, με την φώτιση Του Αγίου Πνεύματος, μπορούν και βλέπουν με τα μάτια της ψυχής των, αυτά , που άλλα μάτια δεν τα βλέπουν, και οι περιορισμένοι νόες, δεν μπορούν να συλλάβουν, αυτά που εννοούν οι άλλοι, ένα παράδειγμα :
Βρείτε έναν Άγιο των ημερών σας και πείτε μου, πόσοι από εσάς τον καταλάβατε ;
Η λέξις διορασις, της καλής έννοιας διορασις, λέγεται φωτισις, επειδή τότε τα μάτια της ψυχής του ( αυτού του διορατικού ) επικοινωνούν με το σύνολον του πνεύματος και καθαρά βλέπει τα πράγματα και ακόμα τα ονόματα διαβάζει ( γνωρίζει )
Ε ! τότε δικαίως να μην σας καταλάβουν, διότι δεν είναι το ίδιο το φως, που μπαίνει από την ανοιχτή πόρτα, από αυτό της χαραμάδας, και ποια είναι η χαραμάδα ; ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΥΣ Ο ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΣ.
Αυτό λέγεται αλλιως…..και ολιγον εγωισμός, και για ποιον εγωισμό λέγω σ’αυτην την περίπτωσιν ; με καθαρή καρδία και πολύ καλην πιστην δέχεται, όμως ο νους ότι άκουσε μόνος του διασκεύασε μετά, αυτό είναι το κιβώτιο, όταν συμβαίνει αυτό, δεν μπορεί τότε να αντιληφθη τον άλλον νου. Γι’αυτό, δικαιολογημένοι είναι λογω της άγνοιας τους.
Η θέρμη της ψυχής, παιδιά μου, και η λαχτάρα που έχετε για τον Θεον , σας οδηγεί να πηγαίνετε και να ακούτε πολλούς, από κληρικούς έως λαϊκούς, όμως μετά, αφού τους ακούσετε δεν επικαλείσθε την θεια φώτιση για να καταλάβετε εάν είναι σωστά αυτά που ακούσατε
Ε! τότε, φτωχός μένει ο νους σας, όταν δεν το κάνετε αυτό, μαζέψατε αυτά που έπεσαν κάτω και δεν μαζέψατε αυτά που ηλθαν από επάνω.
Όταν το χέρι Του Χριστού βρίσκεται πάντα σε κάποιον, τον ακούτε, τον βλέπετε, όπως π.χ
Τον Π.Παισιο , πολλοί πήγαν σε αυτόν όμως ολίγοι τον κατάλαβαν, τον άκουγαν αλλά η στάμνα τους ήταν τρύπια και όσο νερό περνανε, άλλο τόσο έχαναν.
Μην στενοχωριέστε γι’αυτά, γιατί όταν θα σας αμφισβητήσουν, Ο Κύριος θα σας αναγνωρίσει πιο πολύ……
GEWKWN 
 .triklopodia.gr