Πέμπτη, Μαρτίου 7

Μπαράζ οργισμένων tweet από την Ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα

Μπαράζ οργισμένων tweet από την Ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα | Newsit.gr
Και με την δήλωση που είχε κάνει ο Βλαντιμίρ Πούτιν στην Μόσχα ενώπιον του Αλέξη Τσίπρα, τον περασμένο Δεκέμβριο απαντά η Ρωσική πρεσβεία. «Δύσκολα μπορώ να φανταστώ ότι κάποιος λογικώς σκεπτόμενος άνθρωπος στην Ελλάδα ή στη Ρωσία μπορεί να σκεφτεί ότι η Ρωσία σχεδιάζει συνωμοσίες εναντίον της Ελλάδας». Τι προκάλεσε την αντίδραση της πρεσβείας της Ρωσίας στην Αθήνα.
Μπαράζ από tweet από την Ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα για τις σχέσεις των δυο χωρών. Η Ρωσική πρεσβεία μετά τον θόρυβο και τις δηλώσεις που έχουν γίνει για τυχόν ρωσικές παρεμβάσεις έχει αναρτήσει στα social media τρία tweet με τα οποία κάνει λόγο για feke news. «Οι ισχυρισμοί περί δήθεν ρωσικής ανάμειξης στα εσωτερικά ζητήματα και χειραγώγησης πληροφοριών δεν αξίζουν καν σχόλιο. Ανήκουν στη γνωστή πλέον κατηγορία του highly likely, η οποία είναι συνώνυμο των fake news», γράφει το ένα tweet. Με δεύτερο αναφέρουν: «Όσον αφορά στις σχέσεις Ρωσίας – Ελλάδας είναι ειλικρινείς, ανοιχτές, έντιμες και ικανές να αντέξουν οποιεσδήποτε εξωτερικές πιέσεις και παρεμβάσεις». Νωρίτερα η Ρωσική πρεσβεία ανέβασε μια δήλωση του Βλαντιμίρ Πούτιν που είναι ίδια με αυτή που είχε  γίνει στις 07/12/2018 στην Μόσχα ενώπιον του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.


Οι ισχυρισμοί περί δήθεν ρωσικής ανάμειξης στα εσωτερικά ζητήματα και χειραγώγησης πληροφοριών δεν αξίζουν καν σχόλιο.
Ανήκουν στη γνωστή πλέον κατηγορία του highly likely, η οποία είναι συνώνυμο των fake news.







Προβολή εικόνας στο Twitter
Όσον αφορά στις σχέσεις Ρωσίας - Ελλάδας είναι ειλικρινείς, ανοιχτές, έντιμες και ικανές να αντέξουν οποιεσδήποτε εξωτερικές πιέσεις και παρεμβάσεις. pic.twitter.com/jTbgfo0Vgy

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Rus Embassy, Greece«Δύσκολα μπορώ να φανταστώ ότι κάποιος λογικώς σκεπτόμενος άνθρωπος στην Ελλάδα ή στη Ρωσία μπορεί να σκεφτεί ότι η Ρωσία σχεδιάζει συνωμοσίες εναντίον της Ελλάδας. Είναι απλά ανοησίες, σαχλαμάρες», είχε δηλώσει ο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Και με την δήλωση που είχε κάνει ο Βλαντιμίρ Πούτιν στην Μόσχα ενώπιον του Αλέξη Τσίπρα, τον περασμένο Δεκέμβριο απαντά η Ρωσική πρεσβεία. «Δύσκολα μπορώ να φανταστώ ότι κάποιος λογικώς σκεπτόμενος άνθρωπος στην Ελλάδα ή στη Ρωσία μπορεί να σκεφτεί ότι η Ρωσία σχεδιάζει συνωμοσίες εναντίον της Ελλάδας». Τι προκάλεσε την αντίδραση της πρεσβείας της Ρωσίας στην Αθήνα.

Μπαράζ από tweet από την Ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα για τις σχέσεις των δυο χωρών. Η Ρωσική πρεσβεία μετά τον θόρυβο και τις δηλώσεις που έχουν γίνει για τυχόν ρωσικές παρεμβάσεις έχει αναρτήσει στα social media τρία tweet με τα οποία κάνει λόγο για feke news. «Οι ισχυρισμοί περί δήθεν ρωσικής ανάμειξης στα εσωτερικά ζητήματα και χειραγώγησης πληροφοριών δεν αξίζουν καν σχόλιο. Ανήκουν στη γνωστή πλέον κατηγορία του highly likely, η οποία είναι συνώνυμο των fake news», γράφει το ένα tweet. Με δεύτερο αναφέρουν: «Όσον αφορά στις σχέσεις Ρωσίας – Ελλάδας είναι ειλικρινείς, ανοιχτές, έντιμες και ικανές να αντέξουν οποιεσδήποτε εξωτερικές πιέσεις και παρεμβάσεις». Νωρίτερα η Ρωσική πρεσβεία ανέβασε μια δήλωση του Βλαντιμίρ Πούτιν που είναι ίδια με αυτή που είχε γίνει στις 07/12/2018 στην Μόσχα ενώπιον του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

«Δύσκολα μπορώ να φανταστώ ότι κάποιος λογικώς σκεπτόμενος άνθρωπος στην Ελλάδα ή στη Ρωσία μπορεί να σκεφτεί ότι η Ρωσία σχεδιάζει συνωμοσίες εναντίον της Ελλάδας. Είναι απλά ανοησίες, σαχλαμάρες», είχε δηλώσει ο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Δείτε την ανάρτηση της Ρωσικής Πρεσβείας

Η ανάρτηση έγινε μετά την περιπετειώδη απόδοση της δήλωσης του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ ο οποίος είπε «Έχουμε δει αποδείξεις αυτού του είδους χειραγώγησης των πληροφοριών. Για παράδειγμα τις προσπάθειες της Ρωσίας σχετικά με την ορθόδοξη Εκκλησία, τις προσπάθειες να υποσκάψουν τον ρόλο του Οικουμενικό Πατριάρχη» είπε ο κ. Πάιατ. «Δεν μπορώ να πω ότι έχω δει αποδείξεις προσπαθειών ανάμειξης στις επερχόμενες εκλογές της Ελλάδος».

Παράλληλα, αιχμές για τις Ρωσικές παρεμβάσεις σε άλλες χώρες, με έκφραση δυσφορίας όμως και για τη στάση που κρατάει η χώρα μας, άφησε Βρετανός Βουλευτής κατά την συνεδρίαση των επιτροπών της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ στην Γερουσία της Ελληνικής Βουλής.

Ο βουλευτής της Βρετανίας κ. Τζόπλινγκ που μετείχε στη συνεδρίαση που είχε ως θέμα εξέτασης τα Βαλκάνια, η Μέση Ανατολή και ο Ρωσικός παράγοντας στην περιοχή, εστίασε με την ερώτηση που έθεσε στον ρόλο της Ρωσίας και των σχέσεων της Ελλάδας με την χώρα αυτή.

Χαρακτηριστικά ανέφερε «έχει ακουστεί ότι η Ρωσία έχει παρεισφρήσει σε μυστικές υπηρεσίες και η στάση της είναι μια ελλοχεύουσα πρόκληση». Σημείωσε ότι «το καλοκαίρι, δεν ήταν που ανεστάλη η επίσκεψη στην χώρα του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Λαβρόφ με την απέλαση Ρώσων πρακτόρων από την Ελλάδα;»

Αναφέρθηκε μάλιστα και στην υπόθεση του διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ που προκάλεσε μια πρωτοφανή ένταση στις σχέσεις Μόσχας – Λονδίνου, για να καταλήξει ότι «εκπλήσσομαι και κάπως προβληματίζομαι με την αντίδραση που έχετε δείξει στις προκλήσεις αυτές της Ρωσίας και με το γεγονός ότι τάσσεστε υπέρ της χαλάρωσης μέτρων προς τη Ρωσία. Από την πλευρά της Βρετανίας έχουμε εκπλαγεί, που η Ελλάδα δεν συμπαραστέκεται με μια πιο σκληρή στάση».