Δευτέρα, Απριλίου 1

Αυτές τις 4 «υγιεινές» τροφές πρέπει να διώξουμε αμέσως από την κουζίνα μας!


Όλοι γνωρίζουμε τα ανθυγιεινά σνακ που καταναλώνουμε και πως πρέπει να τα αποφεύγουμε γιατί βλάπτουν την υγεία μας. Όμως, όπως συμβουλεύει η Pamela Salzman σύμβουλος υγείας, υπάρχουν 4 τροφές, τις οποίες συγκαταλέγουμε στις «υγιεινές» και όλοι έχουμε στα σπίτια μας, που πρέπει να αποχωριστούμε.

1. Τεχνητά γλυκαντικά


«Δεν είναι φυσικά και μπορούν να επιβραδύνουν το μεταβολισμό σου, ενώ έχει αποδειχθεί ότι δεν βοηθούν με το αδυνάτισμα», υποστηρίζει η Pamela. Μάλιστα σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Canadian Medical Association Journal, όσοι τα καταναλώνουν σε τακτική βάση είναι πιο επιρρεπείς σε θέματα υγείας, όπως αύξηση του σωματικού βάρους, παχυσαρκία, διαβήτη αλλά και καρδιακές παθήσεις.

2. Δημητριακά


«Σχεδόν όλα τα δημητριακά είναι έντονα επεξεργασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε όλα τα θρεπτικά συστατικά τους να έχουν καταστραφεί. Πολλά μάλιστα περιέχουν και GMO, ζάχαρη, σιρόπι καλαμποκιού και συντηρητικά», λέει η Pamela. Αντί για αυτά προτίμησε ένα μπολ απολαυστικής βρώμης με φρούτα και ξηρούς καρπούς για να ξεκινήσεις την ημέρα σου.

3. Διαιτητικά σνακ


Νομίζεις ότι επιλέγοντας ένα light συσκευασμένο σνακ με χαμηλά λιπαρά, κάνεις τη σωστή και υγιεινή επιλογή; Ξανασκέψου το! «Πρόσεξε αυτά τα τρόφιμα! Δεν είναι πραγματικό φαγητό. Είναι στην ουσία μια σακούλα γεμάτη με απλούς υδατάνθρακες, ζάχαρη, συντηρητικά, χημικά και άλλες τεχνητές ουσίες», προειδοποιεί η Pamela.

4. Λάδι κανόλα


«Πρόκειται για ένα από τα χειρότερα λάδια που μπορεί να επιλέξει κανείς, καθώς είναι γεμάτο με προ-φλεγμονώδη ωμέγα-6 λιπαρά», υποστηρίζει. “Είναι συνήθως γενετικά τροποποιημένο”, συνεχίζει. Αντί αυτού, προτίμησε το παρθένο ελαιόλαδο, το οποίο είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α και Ε, ενώ παράλληλα έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Επίσης, ως βασική πηγή μονοακόρεστων λιπαρών οξέων βοηθά στη μείωση της κακής χοληστερίνης (LDL) και τη διατήρηση της καλής χοληστερίνης (HDL) στο αίμα, ενώ βοηθά στην πρόληψη φραγής των αρτηριών και καρδιαγγειακών παθήσεων.
ΠΗΓΗ