Παρασκευή, Απριλίου 5

«Φαρ Ουεστ» η Αθήνα – Αντιμέτωποι με «στρατό» 50 ενόπλων βρέθηκαν λιμενικοί στα Εξάρχεια! Τους έβαλαν καλάσνικοφ στο κρόταφο, τους μαχαίρωσαν και τους πήραν τα όπλα

«Μπράβο» από το υπ. Ναυτιλίας στους λιμενικούς για την ψυχραιμία που έδειξαν!
Ένα πρωτοφανές περιστατικό που επιβεβαιώνει τον χαρακτηρισμό «άβατο» για τα Εξάρχεια σημειώθηκε αργά το βράδυ.
Κλιμάκιο λιμενικών μαζί με εισαγγελέα έκαναν έρευνα για ναρκωτικά σε σπίτι στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Ερεσού. Συγκεκριμένα, 8 λιμενικοί του τμήματος ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, μαζί με εισαγγελέα,
πήγε στο σπίτι στα Εξάρχεια για να κάνει έρευνα σχετικά με υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών.
Τότε, έκαναν την εμφάνισή τους περίπου 50 κουκουλοφόροι με αλεξίσφαιρα γιλέκα και σύμφωνα με πληροφορίες με καλάσνικοφ! Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κάποιος ειδοποίησε τα συγκεκριμένα άτομα τα οποία έφτασαν στο σημείο με αυτοκίνητα και ήταν αποφασισμένοι για όλα! Κατά πληροφορίες μάλιστα ένας από τους ένοπλους έβαλε στο κεφάλι Λιμενικού την κάνη από το καλάσνικοφ!
Το χρονικό της επίθεσης εναντίον των λιμενικών
Οι λιμενικοί είχαν συλλάβει δυο γυναίκες, μια ελληνοαυστραλέζα και μια γυναίκα από το Μαρόκο και την ώρα που έβγαιναν από το σπίτι όπου έγινε η έρευνα, έπεσαν σε… καρτέρι από 50 άτομα. Οι λιμενικοί δέχτηκαν «απρόκλητη επίθεση», όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό, από περίπου 50 άτομα, πολλοί εκ των οποίων είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και ήταν οπλισμένοι. Οι λιμενικοί κατάφεραν να φυγαδεύσουν τον εισαγγελέα με ασφάλεια από το σημείο.
Ένας από τους λιμενικούς μαχαιρώθηκε στο μηρό και ο δεύτερος δέχτηκε μπουνιές στο πρόσωπο, ενώ κατά τη διάρκεια της συμπλοκής οι δράστες τους πήραν τσαντάκια με τα προσωπικά τους αντικείμενα και τα όπλα τους. Εκμεταλλευόμενη τη συμπλοκή, μια από τις δυο γυναίκες που είχαν συλληφθεί μέσα στο σπίτι όπου έγινε η έρευνα, κατάφερε να διαφύγει.
Οι δυο τραυματίες λιμενικοί μεταφέρθηκαν Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών για την παροχή των πρώτων βοηθειών όπου παραμένουν νοσηλευόμενοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάστασή τους δεν εμπνέει ανησυχία.
Στο σπίτι όπου έγινε η έρευνα βρέθηκε ποσότητα ναρκωτικών, 1,5 κιλό χασίς συγκεκριμένα, καθώς και ζυγαριά ακριβείας. Η έρευνα των λιμενικών στα Εξάρχεια ξεκίνησε όταν κλιμάκιο του σώματος εντόπισε στο λιμάνι του Πειραιά έναν Ιρακινό με ναρκωτικά. Οι άνδρες του Λιμενικού τον ρώτησαν… πού τα βρήκε κι εκείνος τους υπέδειξε την διεύθυνση του διαμερίσματος στα Εξάρχεια. Έτσι, παρουσία εισαγγελέα, άνδρες του Λιμενικού έφτασαν στο διαμέρισμα στα Εξάρχεια
Σε ανακοίνωσή του, το Λιμενικό επαινεί τους λιμενικούς που ενεπλάκησαν στη συμπλοκή στα Εξάρχεια γιατί «κατά την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκαν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος επέδειξαν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση χωρίς να χρησιμοποιήσουν τον φέροντα οπλισμό τους και να αποφευχθεί γενικευμένη σύρραξη με απρόβλεπτα αποτελέσματα».
 .crashonline.gr