Κυριακή, Απριλίου 7

Νίκος Ανδρουλάκης: Ο Τσίπρας εξαγοράζει στελέχη άλλων κομμάτων με «καρέκλες»

Αποκλεισμένος στο Στρασβούργο ο Ανδρουλάκης
lykavitos.gr
Την προσπάθεια του πρωθυπουργού για συγκρότηση «Προοδευτικής Συμμαχίας» σχολίασε στην εκπομπή «Ακραία Φαινόμενα» του ΣΚΑΪ ο ευρωβουλευτής, Νίκος Ανδρουλάκης σημειώνοντας πως πρόκειται για μία «παρασκηνιακή διαδικασία» και όχι μία δημόσια όπως ήταν η δική τους προσπάθεια το 2017.

«Ο κ. Τσίπρας λέει ότι προσπαθεί να κάνει ένα προοδευτικό μέτωπο. Ωραία, ας δούμε τι είναι αυτό. Εμείς το Νοέμβρη του 2017 καλέσαμε τους προοδευτικούς πολίτες να έρθουν να εκλέξουμε ηγεσία, να φτιάξουμε μία νέα παράταξη να κάνουμε μία νέα προσπάθεια. Το κάναμε στο προσκήνιο κ. Χατζή.
Ο κ. Τσίπρας αυτό που κάνει σήμερα μετά βαΐων και κλάδων είναι μία παρασκηνιακή διαδικασία. Εξαγοράζει με θέσει υπουργείων στελέχη που ανήκαν στο κόμμα των ΑΝΕΛ, στην καραμανλική και στο κόμμα το δικό μας.
Αυτή η παρασκηνιακή διαδικασία έχει μια τεράστια ηθική διαφορά. Λειτουργούμε σε άλλη ηθική βάση. Όταν εμείς πήγαμε να κάνουμε προοδευτικό μέτωπο το κάναμε δημόσια και ανταποκρίθηκαν 212.000. Όταν αυτός (σ.σ. ο κ. Τσίπρας) λέει προοδευτικό μέτωπο αυτό που τον ενδιαφέρει είναι παρασκηνιακά στο Μαξίμου να εξαγοράσει με υπουργεία και καρέκλες διάφορους πρωταγωνιστές που ανήκαν στο χώρο που ΠΑΣΟΚ παλαιότερα, είτε στο χώρο της ΝΔ», είπε ο κ. Ανδρουλάκης.
Σε σχέση με τον κ. Μωραΐτη τόνισε επίσης: «Πριν μερικούς μήνες ο κ. Μωραΐτης έλεγε σε tweet του ‘η μεγαλύτερη συμμορία της μεταπολίτευσης είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ’. Λίγους μήνες μετά –προφανώς ευχαριστημένος από τη δήλωση του ο πρωθυπουργός τον κάνει υπουργό της κυβέρνησης του. Ε, αυτό δεν είναι συναλλαγή;».