Σάββατο, Απριλίου 27

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: «ΕΦΑΓΕ ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ Ο ΠΟΛΑΚΗΣ. Ο ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΟΫΚΑΣ ΤΟΝ ΤΡΑΒΑΓΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΣΑΚΙΣΕ. ΤΟΝ ΒΑΦΤΙΣΕ»! ΥΠΟΥΡΓΑΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΣΑ ΜΑΘΑΜΕ ΓΙΑ ΣΕΝΑ; ΘΑ ΞΑΝΑΒΡΙΣΕΙΣ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ;

kne-polakis
«…Το 1989 σε μια εκδήλωση για την Βόρειο Ηπειρο, ο Πολάκης με άλλους αλήτες της ΚΝΕ μπήκαν στην αίθουσα σταμάτησαν την εκδήλωση. την επόμενη μέρα το έμαθε ένας Κύπριος φοιτητής της Ακαδημίας Φυσικής Αγωγής (εργαζόταν την προηγούμενη μέρα), πήγε και βρήκε τον Πολάκη και τον τραβολογούσε από τα πόδια από τις σκάλες και τον έσπασε στο ξύλο. Τον βάφτισε ο ΟΥΚΑΣ. Κύριε Χίο, θύμησε το «βάφτισμα» στον αψύ σφακιανό. Η Κύπρος τον περιμένει».
Λοΐζος


polakis3
Την μαρτυρία, την κατέθεσε, αναγνώστης μας, που φαίνεται να ξέρει και τα όσα εξιστορεί αφορούν γεγονότα, που δεν ξεχάστηκαν.
Τον Απρίλιο του 1989, θα γινόταν η ομιλία του Μητροπολίτη Σεβαστιανού με τίτλο «Βόρειος ‘Ηπειρος: ένα άλλο απαρτχάιντ» στο αμφιθέατρο της Ιατρικής (Αθηνών) στο Γουδί. Μεγάλα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή του «Πανεπιστημιακού Ασύλου». Διακόσιοι πενήντα Κνίτες, αριστεριστές, μέλη της «Οργάνωσης Σοσιαλιστική Επανάσταση» (ΟΣΕ) απαγόρευσαν την εκδήλωση εφόσον δεν ήταν συμβατή με τις δικές τους ιδεοληψίες. Με κλόμπς, κράνη και λοστούς επιτέθηκαν ενάντια στους 1.000 περίπου φοιτητές που είχαν πάει να παρακολουθήσουν την εκδήλωση. Τα συνθήματα των «δημοκρατικών» νοσταλγών των gulag ήταν:
«Θάνατος στους εθνικιστές»
«Τα αλβανικά σύνορα θα φτάσουν στη Λαμία»,
«Σεβαστιανέ φασίστα»

ntokoymento-otan-i-kne-estelne-sto-nosokomeio-ellines12
Όλα όσα έγιναν εκείνη τη φοβερή μέρα αποτελούν μνημείο για το πως διαμορφώθηκε η μεταπολιτευτική Ελλάδα. Με πλαστή απόφαση του Συλλόγου φοιτητών της σχολής έκοψαν το ρεύμα από το αμφιθέατρο σε μια πρώτη προσπάθεια ματαίωσης της εκδήλωσης. Όταν η εκδήλωση άρχισε με τη βοήθεια γεννήτριας, οι ομάδες κρούσης των άρχισαν να εκσφενδονίζουν πέτρες και τούβλα προς τα τζάμια του αμφιθεάτρου, τα οποία τραυμάτισαν στο κεφάλι αρκετούς από τους παρευρισκόμενους στην ομιλία. Την ίδια στιγμή άρχισε έφοδος στο κτίριο με αποτέλεσμα δύο σοβαρά τραυματισμένους και 18 ελαφρά.
polakis3
Τελικά, με την παρέμβαση των πρυτανικών αρχών διεκόπη η ομιλία του Σεβαστιανου ενώ η αστυνομία δεν παρενέβη λόγω του «Πανεπιστημιακού Ασύλου». Στη συνέχεια η κνίτικη μειοψηφία του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών της Ιατρικής συνέταξε κατάπτυστο ψήφισμα, στο οποίο οι Βορειοηπειρώτες αποκαλούνταν «φασίστες» που δεν είχαν δικαίωμα να μπαίνουν στο πανεπιστήμιο και να κάνουν εκδηλώσεις.
Πρωταγωνιστής των τότε επεισοδίων ο σημερινός αναπληρωτής υπουργός υγείας Παύλος Πολάκης, τότε μέλλος του Δ.Σ. του συλλόγου Φοιτητών της Ιατρικής και της Πανσπουδαστικής, συνοδευόμενος απο αρματωμένους ΚΝΙΤΕΣ και Αναρχικούς.
Ο Εθνικός Σύλλογος Βόρειος Ήπειρος 1914, δημοσιεύει το τεύχος της εφημερίδας Βορειοηπειρωτικό Βήμα που αναφερόταν στα γεγονότα του 1989 και σχολιάζει:
POLAKIS4
Ο κατσαπλιάς με το Καλάσνικοφ. Μαγκιά, κλανιά κι εξάτμιση
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης που αναφερόμενος πρόσφατα σε δημοσιογράφο, από τον οποίο “ενοχλήθηκε” λόγω του περιεχομένου της ερώτησής του, δήλωσε ότι “Έπρεπε να σηκωθώ επάνω και να πάει τρία μέτρα κάτω από τη γη”!
Αν και πέρασαν τουλάχιστον δύο δεκαετίες από τότε που ήταν φοιτητο-πατέρας, οι χοτζικές συνήθειες δεν ξεχάστηκαν.
Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ’ την Βόρειο Ήπειρο
Σχετικό και το πρωτοσέλιδο από το ΜΑΚ της Παρασκευής
1.indd


makeleio.gr