Παρασκευή, Απριλίου 12

Το αληθινό σκάνδαλο Νοβάρτις

Το αληθινό σκάνδαλο Νοβάρτις
Η σκευωρία της Νοβάρτις είναι όπως την είπε ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ και νυν ιεροφάντης στα υπόγεια του υπουργείου Δικαιοσύνης: Το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης.
Γιατί ποτέ δεν επιβαρύνθηκαν τόσο οι τσέπες των πολιτών για να φουσκώνουν οι τσέπες γιατρών, κλινικών φαρμακευτικών εταιριών και δημόσιων λειτουργών. 
Και ποτέ δεν έμεινε στην αφάνεια αυτό το σκάνδαλο για να σκυλευτούν οι ψήφοι ενός κόμματος. Του ΠΑΣΟΚ.


Αυτό ακριβώς είναι το μεγάλο σκάνδαλο.

Ότι οι εκατοντάδες γιατροί, επισκέπτες, φαρμακέμποροι, φαρμακοποιοί, κλινικάρχες και μεσάζοντες θησαύριζαν, παίρνοντας μίζες ή πολυτελή ανταλλάγματα από τις εταιρίες για να προωθούν φάρμακα και σκευάσματα αντί άλλων, που ήταν φθηνότερα ή πιο συμφέροντα για τους ασφαλισμένους πολίτες.

Το σκάνδαλο είναι ότι αυτή η πτυχή, που αφορά απ’ ευθείας στην τσέπη των πολιτών, και μάλιστα διαχρονικά, κουκουλώθηκε, χάθηκε, αποσιωπάται, προκειμένου να πρωταγωνιστήσει η εμπλοκή πολιτικών προσώπων σε όλο αυτό το κύκλωμα.

Το αποτέλεσμα είναι ότι οι πολίτες έχασαν διπλά.

Πρώτον, γιατί πλήρωσαν επί χρόνια από το εισόδημά τους ακριβότερα και ενδεχομένως αμφίβολης αποτελεσματικότητας φάρμακα σε σχέση με τα φθηνότερα ανταγωνιστικά ή γενόσημα. Και δεν πλήρωσαν μόνο μια φορά. Πλήρωσαν και πληρώνουν πολλαπλά, γιατί επιβαρύνθηκαν υπέρμετρα τα ασφαλιστικά τους ταμεία. Οι δικές τους εισφορές και τα δικά τους νοσήλια. Έχασαν σε παροχές τελικά.

Έχασαν διπλά ο πολίτες, γιατί, δεύτερον, βυθίστηκαν στο βούρκο μιας πλεκτάνης, που στήθηκε όχι για να διαλευκανθεί η υπόθεση, αλλά για να ενοχοποιηθούν με το στανιό πολιτικοί αντίπαλοι της κυβέρνησης. Έχασαν οι πολίτες, γιατί η αναδυόμενη επωδός «όλοι τα ίδια είσαστε» ωφελεί τους απατεώνες, που πουλάνε την ηρωίνη της αναπόφευκτης διαιώνισης των λαμόγιων στην εξουσία. «Τι να κάνουμε. Διαλέγουμε να ψηφίζουμε από τους απατεώνες, αφού αυτούς έχουμε».

Η διαφθορά του λαού είναι πλήρης.

Γιατί, συνηθισμένος να βλέπει πολιτικούς να κλέβουν και να αυθαιρετούν σε κάθε βήμα, εδώ και χρόνια, κάθε μέρα, μασάει εύκολα ό,τι κουτόχορτο του δώσουν σε βάρος τους. Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει φωτιά. Έτσι πιστεύει η πλειονότητα. Κι εκεί πατάει ο σκευωρός. Και στον Γκέμπελς.

Είναι η πρώτη φορά που στήνεται σκευωρία κατά πολιτικών αντιπάλων; Αστεία πράγματα. Η πιο συνήθης πρακτική. Από τη λάσπη μέχρι το ειδικό δικαστήριο, πλήθος τα παραδείγματα. Ίσως είναι η πρώτη φορά, όμως, που στήνεται με τόσο γελοίο τρόπο. Τόσο ξεφωνημένο και τόσο κεκραγμένα ψεύτικο. Με τόσο φανερό σκηνικό και ηθοποιούς. Μια απολύτως κακοστημένη, χοντροκομμένη και απολύτως ερασιτεχνική παράσταση.

Αυτό που αναρωτιέται ο σκεπτόμενος πολίτης είναι ένα.

  • Από όλο το δικαστικό σώμα δεν υπάρχουν δικαστές, που να βλέπουν το εξόφθαλμο του στησίματος; 
  • Δεν υπάρχουν δικαστές που να βλέπουν ότι οι ενδείξεις των κατηγοριών προσβάλλουν το ίδιο το δικαστικό σώμα και τη Δικαιοσύνη; 
  • Ότι γελοιοποιούν το λειτούργημά τους στα μάτια των πολιτών. 
  • Ότι τελικά πλήττουν τους ίδιους;

Ακόμα και ένα παιδάκι δεν μπορεί να στήσει κατηγορία με «άκουσα να λένε ότι μπορεί και να τα πάρει». Και με κατήγορους ανθρώπους κουκουλοφόρους, αμφίβολης ακεραιότητας και φερεγγυότητας, με άγνωστα κίνητρα, που καταθέτουν συμπτωματικώς ό,τι εξυπηρετεί τους διώκτες των διωκόμενων πολιτικών σε χρόνο και σε περιεχόμενο προθύστερο!

Αν αποδεικνυόταν οτιδήποτε έχει καλώς. Αλλά, δεν αποδείχτηκε.

Το πρόβλημα ήταν ότι βρώμισε πώς δεν θα αποδειχτεί. Από νωρίς.

Γιατί η βλακεία και η χοντροκοπιά φαίνεται από χιλιόμετρα. Και παραβρώμισε χτες με τη στοχοποίηση Λοβέρδου. Που στην πραγματικότητα δεν είναι παρά η απελπισμένη απόπειρα της κυβέρνησης να λασπώσει το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ για να σκυλέψει ψήφους από το χώρο του. Τόσο απλά και τόσο ξεδιάντροπα.

Η Νοβάρτις είναι πραγματικά το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης. Γιατί ο λαός δεν θα μάθει πόσα λεφτά έχασε από τους διαπλεκόμενους γιατρούς, φαρμακοποιούς, φαρμακέμπορους, κλινικάρχες και διευθυντές νοσοκομείων, προμηθευτές και μεσάζοντες και δημόσιους λειτουργούς. Σε ένα χορό δισεκατομμυρίων.

Και πόσα φάρμακα πλήρωσε πανάκριβα και ενδεχομένως χωρίς λόγο. Δηλητηριάστηκε χωρίς λόγο.

Και το σκάνδαλο είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι κυκλοφορούν μεταξύ μας, ασκούν τα επαγγέλματά τους εξετάζοντας και περιθάλποντας ασθενείς, πουλάνε φάρμακα ανενόχλητοι και δεν τρέχει τίποτε!

Κανείς δεν έχασε τη θέση του, το δίπλωμά του, την άδειά του, τα μαύρα λεφτά που κέρδισε. Όλα συνεχίζονται σαν να μην έγινε τίποτε.

Όπως κυκλοφορούν σαν να μην έγινε τίποτε και οι εμπνευστές και αυτουργοί της σκευωρίας.

Κι αυτό είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο.


Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης
liberal.gr
politika-gr