Σάββατο, Απριλίου 13

Καθυστερεί η τηλεοπτική άδεια στην Άλτερ Έγκο ΜΜΕ του Β. Μαρινάκη



Σοβαρά παράπονα από την κυβέρνηση έχουν οι εργαζόμενοι στο ΕΣΡ. Την κατηγορούν για την αθέτηση της υπόσχεσης περί παροχής πρόσθετης αμοιβής για τις υπερωρίες που εργάστηκαν για την πετυχημένη χορήγηση των πέντε αδειών σε Alpha, Star, ANT1, ΣΚΑΪ και Open. Η εργασία αυτή έγινε αποκλειστικά από το προσωπικό του ΕΣΡ, χωρίς να επιβαρυνθεί
ο κρατικός προϋπολογισμός. Με πρόταση της Ολομέλειας του ΕΣΡ την 1η Οκτωβρίου 2018 αποφασίστηκε να προωθηθεί σχέδιο κοινής υπουργικής απόφασης στο υπουργείο Οικονομικών, στη βάση του άρθρου 5 του Ενιαίου Μισθολογίου, για την καταβολή εφάπαξ πρόσθετης αμοιβής. Από τότε όμως, όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, δεν υπάρχει καμιά ανταπόκριση από το συγκεκριμένο υπουργείο.
Οι εργαζόμενοι δηλώνουν πως θα σταματήσουν να εργάζονται υπερωρίες στη δεύτερη διαδικασία αδειοδότησης, όπου εξετάζεται η αίτηση της Άλτερ Έγκο ΜΜΕ του Βαγγέλη Μαρινάκη. Μάλιστα εκτιμάται ότι αν δεν υπάρξει λύση, η χορήγηση της άδειας στη συγκεκριμένη εταιρεία θα μετατεθεί από τον Μάιο, που αρχικά υπολογιζόταν, για τα μέσα του καλοκαιριού. Κάτι τέτοιο αναπόφευκτα συνυπολογίζεται στον μεγάλο «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και στον επιχειρηματία, ιδιοκτήτη της εταιρείας ΜΜΕ.
ΠΗΓΗ