Τετάρτη, Απριλίου 3

Ακίνητα: Κοροϊδία από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την αστεία μείωση του ΕΝΦΙΑ ενώ εκτινάσσει τις Αντικειμενικές Αξίες

Άλλη μία απάτη επιφυλάσσουν για εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων οι
ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,καθώς προαναγγέλλουν μείωση ΕΝΦΙΑ 5-30 ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή "μαγειρεύουν" τις νέες αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες των λαϊκών περιοχών, οι οποίες θα εκτοξεύσουν τα βάρη.


Οι αυξήσεις των τιμών ζώνης αναμένεται να φτάσουν ακόμη και το 60%, κάτι που σημαίνει ότι θα πάρουν την ανηφόρα 22 φόροι, τέλη και λοιπές επιβαρύνσεις στην ακίνητη περιουσία. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα σκέφτονται οι "εγκέφαλοι" του υπουργείου Οικονομικών, οι μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ πρέπει να αποτυπωθούν και εντός της προεκλογικής περιόδου, προκειμένου οι φορολογούμενοι να αντιληφθούν ότι βγήκαμε από τα μνημόνια και ο ΕΝΦΙΑμειώνεται! Ωστόσο, δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία ακόμη απάτη των σημερινώντυχοδιωκτών.


Η ένταξη 2.000 περιοχών στο σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους, σε συνδυασμό με την αναπροσαρμογή των τιμών σε εκατοντάδες λαϊκές περιοχές ανά την επικράτεια, θα κάνουν τους φορολογούμενους να τρίβουν τα μάτια τους!

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα νιώσουν γρήγορα τις επιπτώσεις στις μεταβιβάσεις, στα τεκμήρια και στα δημοτικά τέλη.

Η ζημιά θα ολοκληρωθεί από την 1η Ιανουαρίου 2020 όταν θα εφαρμοστεί και η δεύτερη δόση της αύξησης των αντικειμενικών αξιών με στόχο να επικρατήσει η μία και μοναδική τιμή. Η αρνητική έκπληξη για τους φορολογούμενους έχει να κάνει με το γεγονός ότι σε χιλιάδες περιπτώσεις θα προκύψουν επιβαρύνσεις στα αγροτεμάχια. Έτσι εκτός από τα λαϊκά σπίτια θα χτυπηθούν και τα χωραφάκια των αδύναμων.

Μάλιστα, το οξύμωρο είναι ότι την ίδια στιγμή που θα εκτοξεύονται οι αντικειμενικές αξίες στις πλέον φτωχές περιοχές της ελληνικής επικράτειας, από την άλλη θα μειώνονται οι αντίστοιχες τιμές ζώνης σε περιοχές της Μυκόνου, της Σαντορίνης, της Πάρου, της Κέρκυρας καθώς και αρκετών ακριβών περιοχών των βορείων και νοτίων προαστίων του Λεκανοπεδίου!

Αυτό σημαίνει Αριστερά, αυτό σημαίνει ΣΥΡΙΖΑ...


 taxalia.blogspot.com