Πέμπτη, Απριλίου 18

Η συγκινητική ανάρτηση της Σάλμα Χάγιεκ για την Παναγία των Παρισίων

Ο σύζυγος της ηθοποιού δώρισε 100 εκατ. ευρώ για την επισκευή του εμβληματικού ναού Η συγκινητική ανάρτηση της Σάλμα Χάγιεκ για την Παναγία των Παρισίων «Θα ανοικοδομήσουμε την Παναγία των Παρισίων μαζί» υποσχέθηκε σε πρώτο πληθυντικό εμφανώς συγκινημένος ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μετά την καταστροφή που υπέστη ο ναός-σύμβολο από την χθεσινή πυρκαγιά.

Μετά τη δήλωση του Μακρόν υπήρξαν ήδη κάποιοι που δεσμεύτηκαν ανοιχτά να προσφέρουν τη βοήθειά τους.
Ο πρώτος από τους Γάλλους που προσφέρθηκαν να συνεισφέρουν ήταν ο δισεκατομμυριούχος Φρανσουά-Ανρί Πινό, σύζυγος της ηθοποιού Σάλμα Χάγιεκ ο οποίος δεσμεύτηκε να δώσει 100 εκατ. ευρώ για τις εργασίες επισκευής του ναού. Όπως αναφέρει μάλιστα στη δήλωσή του, το ποσό αυτό θα προέλθει από την επενδυτική εταιρεία Artemis που ανήκει στην οικογένειά του.
Η πρωταγωνίστρια της ταινίας «Frida» έχει επανειλημμένα πει για τον Πινό ότι είναι «ο καλύτερος σύζυγος στον κόσμο». «Είμαι αυτή που είμαι μαζί του και δεν αισθάνομαι ότι κάποιος προσπαθεί να με περιορίσει» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Η Σάλμα Χάγιεκ έκανε μια ανάρτηση στο Instragram για την καταστροφή στην Νοτρ Νταμ, εκφράζοντας το σοκ και τη θλίψη που της προκάλεσε το θέαμα της πανέμορφης εκκλησίας τυλιγμένης στις φλόγες.