Κυριακή, Απριλίου 7

Νεκρά σπάνια αρπακτικά πτηνά στη Θράκη από δηλητηριασμένα δολώματα



Πέντε σπάνια αρπακτικά πουλιά εντοπίστηκαν νεκρά τον τελευταίο μήνα σε διαφορετικά σημεία της Θράκης, με τις πρώτες ενδείξεις να κάνουν λόγο για δηλητηριασμένα δολώματα.
Προβληματισμό έχει προκαλέσει ο εντοπισμός πέντε νεκρών αρπακτικών πτηνών μέσα σε έναν μήνα στη Θράκη, σε τέσσερις διαφορετικές τοποθεσίες, καθώς οι πρώτες ενδείξεις αποδίδουν τον θάνατό τους σε δηλητηριασμένα δολώματα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στις 15 Μαρτίου εντοπίστηκαν νεκροί ένας Μαυρόγυπας κι ένας Χρυσαετός κοντά στην προστατευόμενη περιοχή του Εθνικού Πάρκου δάσους Δαδιάς.
Την ίδια ημέρα ομάδα της WWF εντόπισε στο χωριό Εύθυμο και δίπλα σε μία στάνη νεκρό ένα άλογο και σε πολύ κοντινή απόσταση, μία αλεπού, ένα κοράκι κι ένα όρνιο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το άλογο χρησιμοποιήθηκε ως δόλωμα.
Παράλληλα, στις 19 Μαρτίου κτηνοτρόφος στην περιοχή των Λαβάρων Έβρου βρήκε νεκρούς πέντε σκύλους δίπλα σε υπόλειμμα κατσικιού, μέσα στο οποίο βρέθηκαν κάψουλες κυανίου.
Μία εβδομάδα αργότερα, στις 26 Μαρτίου, εντοπίστηκαν δύο νεκροί μαυρογύπες και δύο κοράκια, στην κοιλάδα του Φιλιούρι.


Η WWF Ελλάς, μέσω του στελέχου της Έλα Κρετ, ζήτησε την κινητοποίηση των αρχών για την εύρεση των ενόχων και την ενημέρωση των πολιτών.
sputniknews.gr