Πέμπτη, Μαΐου 23

Κ. Μητσοτάκης: «Μείωση 30% του ΕΝΦΙΑ σε όλους»

Στο θέμα της ασφάλειας, ως ζήτημα προτεραιότητας, αναφέρθηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη σήμερα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν τις ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου.


Τους σχεδιασμούς της Νέας Δημοκρατίας για μείωση των φόρων, αποτελεσματικό κράτος, προσέλκυση επενδύσεων και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας επανέλαβε ο επικεφαλής τους κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ αναφερόμενος στο μέτρο της 13ης σύνταξης που περιλήφθηκε στο πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση πρόσφατα, ο ίδιος τόνισε ότι δεν είναι «13η σύνταξη» και έκανε λόγο για μια «ξεδιάντροπη προσπάθεια εξαγοράς ψήφων».

Ακόμη, δεσμεύτηκε για μείωση 30% του ΕΝΦΙΑ σε όλους, ξεκινώντας από το 2020.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε, επίσης, στο θέμα της ασφάλειας, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι στα σχέδια του κόμματος είναι η άμεση πλήρης κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Όπως είπε, παράλληλα με την ενίσχυση της ασφάλειας και της αστυνομίας που θεωρούνται αναγκαία, στους στόχους της Νέας Δημοκρατίας, είναι και η οικονομική αναζωογόνηση του κέντρου της Αθήνας.

Ο κ. Μητσοτάκης, στον απόηχο της επίθεσης του Ρουβίκωνα με μπογιές στη Βουλή, έκανε, επίσης, λόγο για «ανοχή της κυβέρνησης» και τόνισε ότι ο φρούραρχος της Βουλής θα έπρεπε να έχει αποπεμφθεί άμεσα.

Αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές, σημείωσε ότι η ανάγκη για πολιτική αλλαγή πρέπει να εκφραστεί πολιτικά με στήριξη στη ΝΔ, ενώ σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα ότι οι εκλογές συνιστούν ψήφο εμπιστοσύνης, ο ίδιος ανέφερε ότι οι κάλπες μπορούν να αποτελέσουν ψήφο εμπιστοσύνης στη Νέα Δημοκρατία και ψήφος απόρριψης στην κυβέρνηση.

Δήλωσε αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα, προβλέποντας ότι θα υπάρχει μια «καθαρή νίκη» για τη Νέα Δημοκρατία.

«Θέλω το βράδυ της 26ης Μαΐου να είναι ξεκάθαρο στον ελληνικό λαό ότι το πρώτο βήμα για την πολιτική αλλαγή έχει γίνει», επεσήμανε.

Για τον στόχο της μείωσης των πλεονασμάτων, παρατήρησε ότι στις διαπραγματεύσεις «δίνεις και παίρνεις», συμπληρώνοντας ότι το θέμα είναι «τι βάζεις στο τραπέζι».

«Έχουμε έτοιμα τουλάχιστον δέκα νομοσχέδια», σημειώσε μάλιστα μεταξύ άλλων.

«Ζητούσα και ζητάω εκλογές το συντομότερο δυνατόν, θα ήταν ανέντιμο να ζητάω εκλογές, αν δεν ήμουν έτοιμος», είπε χαρακτηριστικά.