Σάββατο, Μαΐου 18

Ερντογάν: Εξουδετερώσαμε περισσότερους από 400 τρομοκράτες τα τελευταία 2,5 χρόνια

«Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε μέχρι ο τελευταίος προδότης, μέλος του FETO να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη» Ερντογάν: Εξουδετερώσαμε περισσότερους από 400 τρομοκράτες τα τελευταία 2,5 χρόνια Η Τουρκία έχει «εξουδετερώσει» τα τελευταία 2,5 χρόνια περισσότερους από 400 «τρομοκράτες» τους οποίους οι τουρκικές αρχές κρίνουν εξαιρετικά επικίνδυνους, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε μέλη των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας στην Κωνσταντινούπολη.

Οι τουρκικές αρχές χρησιμοποιούν τον όρο «εξουδετέρωση» στις ανακοινώσεις τους, υπονοώντας ότι οι αναφερόμενοι είτε παραδόθηκαν, είτε σκοτώθηκαν είτε συνελήφθησαν.
Ο Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι οι «δολοφόνοι» που επιχείρησαν να επιτεθούν στην ενότητα, την αλληλεγγύη και στις ζωές του τουρκικού έθνους, πλήρωσαν το τίμημα της κάθε σταγόνας αίματος που έχυσαν. «Θα συνεχίσουν να το πληρώνουν», είπε.
«Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε μέχρι ο τελευταίος προδότης, μέλος του FETO να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη», διεμήνυσε ο Τούρκος πρόεδρος αναφερόμενος στο δίκτυο του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, που η Άγκυρα θεωρεί ενορχηστρωτή του αποτυχημένου στρατιωτικού πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016.
Ο ίδιος ο Γκιουλέν αρνείται κάθε ανάμιξη.