Κυριακή, Μαΐου 26

7 κινήσεις ομορφιάς για κάθε 40+

Γραφει η Άννα Μαρια Παπιρη--Σε έναν τέλειο κόσμο, θα έπρεπε ο καθένας να συμβουλεύεται έναν οδηγό αντιγήρανσης

Σε έναν τέλειο κόσμο, θα έπρεπε ο καθένας να συμβουλεύεται έναν οδηγό αντιγήρανσης. Μέχρι τότε, θεωρήστε αυτό τον κατάλογο ελέγχου 7 σημείων απαραίτητο για το πώς θα φροντίσετε το δέρμα σας στο πέρασμα του χρόνου.

Της Άννας Μαρία Παπίρη*

Να χρησιμοποιείτε αντιοξειδωτικό σέρουμ

Τα αντιοξειδωτικά είναι απαραίτητα για ηλικίες άνω των 40 ετών. Τα αντιδρώντα μόρια οξυγόνου (ελεύθερες ρίζες) όπως αυτά δημιουργούνται από τη μόλυνση και την ηλιακή ακτινοβολία, επιτίθενται στα ηλεκτρόνια των δερματικών κυττάρων και προκαλούν φλεγμονή και σημάδια πρόωρης γήρανσης. Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην πρόληψη αυτών των βλαβών πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να ελέγξουν τα σημάδια γήρανσης, καθώς και την πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου του δέρματος. Επιπλέον αυτή η επιλογή προάγει τον σχηματισμό κολλαγόνου και ελαστίνης και αντιμετωπίζει τις δισχρωμίες του δέρματος.  Επιλέξτε καλλυντικά με βιταμίνη Ε ( τοκοφερόλη) Βιταμίνη C (ασκορβικό οξύ) εκχύλισμα από λευκό τσάι, βιταμίνη Α κλπ.
Δοκιμάστε το Neostrata Skin Active Antioxidant Defense Serum,  με 8 ισχυρά συστατικά πολλαπλής αντιοξειδωτικής δράσης

Μην ξεχνάτε τα αντιηλιακά σας

Αν είχατε τη δυνατότητα να επιλέξετε μόνο ένα καλλυντικό προϊόν αυτό θα έπρεπε να είναι το αντηλιακό.  Βοηθά στην πρόληψη των σημαδιών της γήρανσης όπως οι καφέ κηλίδες το μελάσματα, οι ρυτίδες, φακίδες κ.λπ. και προστατεύει από τον καρκίνο του δέρματος. Αναζητήστε ένα αντηλιακό ευρέως φάσματος με υψηλή προστασία SPF ενισχυμένο με αντιοξειδωτικά όπως βιταμίνη Ε και C για ακόμη καλύτερη πρόληψη και προστασία. Από αυτό τον κανόνα δεν εξαιρούνται οι άνδρες οι οποίοι μπορούν στην καθημερινότητά τους να χρησιμοποιούν ένα λεπτόρευστο αντηλιακό με spf 30.
Δοκιμάστε: Apivita, Suncare Oil Balance spf 30 που εξισορροπεί τη λιπαρότητα και δεν βαραίνει την επιδερμίδα.

Επενδύστε σε μία πολύ ποιοτική κρέμα για τον λαιμό

Ο λαιμός και το ντεκολτέ είναι η πιο ξεχασμένες περιοχές στο σώμα κάθε γυναίκας. Στις γυναίκες ηλικίας 40 ετών και άνω η περιοχή του λαιμού και το ντεκολτέ γερνάνε με πιο γρήγορους ρυθμούς. Επιλέξτε μία κρέμα σύσφιξης ειδικά σχεδιασμένη γι αυτή τη περιοχή.
Δοκιμάστε: Vichy, Neovadiol Phytosculpt η οποία επανασμιλεύει το περίγραμμα του προσώπου και συσφίγγει το δέρμα,

Τα καλλυντικά που περιέχουν ρετιτοειδή είναι must

Η ρετινόλη ή ρετιναλδεϋδη αναστρέφουν τις βλάβες τις γήρανσης και μειώνουν τις ρυτίδες. Γι αυτήν την εποχή μια πολύ καλή επιλογή είναι η κρέμα νύχτας με ρετινόλη η οποία συμβάλλει στην ανανέωση του δέρματος αποκαθιστά και επιδιορθώνει το περίγραμμα του προσώπου, εξασφαλίζει όγκο και ελαστικότητα στο δέρμα.
Δοκιμάστε: Frezyderm, Night Force αντιγηραντική κρέμα νύχτας με ρετινόλη και βιταμίνη Ε, επιπλέον το Skin Restart Vit A, Cream Booster της Frezyderm είναι ιδανική για λείανση και ανανέωση της επιδερμίδας, Dermalogica, Overnight retinol repair δραστική περιποίηση που αναστρέφει τα σημάδια της γήρανσης.

Μην φοβάστε τα οξέα

Το γλυκολικό οξύ εχει πρωταγωνιστό ρόλο στη φροντίδα του δέρματος ενός 40χρονου.  Ανήκει στην οικογένεια των AHA (άλφα υδροξυοξέων) και προέρχεται από φυσικές πηγές όπως φρούτα. ζαχαροκάλαμο και ζαχαρότευτλο. Τα προϊόντα που περιέχουν γλυκολικό οξύ χάρη στο μικρό μοριακό τους βάρος, συμβάλλουν στην ομαλοποίηση του δέρματος, εξασφαλίζουν ομοιόμορφο τόνο, ενώ παράλληλα βελτιώνουν την ένταση των λεπτών γραμμών, των ρυτίδων αλλά και των κηλίδων. Σε όποιο προϊόν και εαν βρίσκεται στη σύνθεσή του σε καθαριστικό, σε προιόν απολέπισης ή σε μάσκα το γλυκολικό οξύ, απαιτεί τη χρήση αντηλιακού στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς για προστασία.
Δοκιμάστε: Nip + Fab Glycolic Fix Instant Mask για λαμπερό δέρμα, Murad, AHA/BHA exfoliating Cleanser ανανεώνει την επιδερμίδα και προσφέρει βελούδινη αίσθηση.

Να χρησιμοποιείτε απαλό καθαριστικό

Οι ώριμες επιδερμίδες θα πρέπει να παραλείψουν τα αφρώδη καθαριστικά ή τα καθαριστικά σε υφή τζελ και να δοκιμάσουν τα micellar water. Το  micellar water αποσπά κάθε ίχνος μακιγιάζ και ρύπων χωρίς να απομακρύνει τα φυσικά έλαια του δέρματος. Τα επιφανειοδραστικά συστατικά τους δεν ερεθίζουν την επιδερμίδα και δεν διαταράσσουν το ph και το υδρολιπιδικό φιλμ ενώ είναι ιδανικά για κάθε τύπο επιδερμίδας. Λάβετε υπόψη σας ότι τα σκληρά καθαριστικά ή το πλύσιμο του προσώπου με σαπούνι αυξάνει την ξηρότητα και την αφυδάτωση κάνοντας τις ρυτίδες είναι πιο εμφανείς.
Δοκιμάστε: Nivea Micellair Skin Breathe Professional O2, είναι ιδανικό και για μακιγιάζ μακράς διάρκειας και αδιάβροχο.

Αγαπήστε το δερματολόγο σας

Ακόμη και εαν μέχρι τώρα αντιστεκόσασταν στις θεραπείες στο ιατρείο είναι πια απαραίτητες όσο και το οξυγόνο σας. Πέρα από την αγαπημένη και πολύ δημολιφή τοξίνη (αλλαντο-τοξίνη ή βουτιλινική τοξίνη) το Botox ανταποκρίνεται πολύ καλά σε ηλικίες 40-60 ετών για τον έλεγχο των ρυτίδων, το PRP είναι μια καινοτόμος μέθοδος η οποία με τη βοήθεια των αυξητικών παραγόντων ενισχύει την ανάπλαση και την αναγέννηση των κυττάρων. Η μεσοθεραπεία με υαλουρονικό οξύ προσφέρει δροσιά και νεότητα στο πρόσωπο ελέγχοντας παράλληλα την εξέλιξη των ρυτίδων. Οι θεραπείες lazer για σύσφιξη αποκαθιστούν την ελαστικότητα της επιδερμίδας και συμβάλλουν στη δημιουργία νέων ιστών στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος.
*H Άννα Μαρία Παπίρη είναι Beauty & Wellness Editor και συγγραφέας των βιβλίων «Η επανάσταση της Νεότητας» και «Η Δίαιτα αλλιώς».
 kourdistoportocali.com