Σάββατο, Μαΐου 18

Γιώργος Τράγκας: Επιταχύνεται η αλλαγή συνόρων στην περιοχή μας. Τσίπρας – Μητσοτάκης είναι οι μοιραίοι πριν την αλλαγή.

Μια χώρα μεταβλήθηκε σε κρεματόριο επειδή το πολιτικό σκηνικό και κάποιοι τραπεζίτες την υπερδάνεισαν με αποτέλεσμα να υποδουλώσουν το λαό της.
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται, νύχτα, ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητεςΕνώ τα σπίτια μας καίγονται αυτοί τραγουδάνε. Επιταχύνεται η αλλαγή συνόρων στην περιοχή μας. Τσίπρας – Μητσοτάκης είναι οι μοιραίοι πριν την αλλαγή. Επιταχύνεται ο εκσυγχρονισμός της Λοζάνης και εμείς τραγουδάμε, λέμε ανοησίες και βλακείες, βρίζουμε ο ένας τον άλλον έχοντας δυο λιποβαρής αρχηγούς. Ο ένας είναι ψεύτης, ενώ ο άλλος λίγος και ψυχρός. Οι κοντορεβιθούληδες των Αθηνών, οι αντιπαραγωγικοί συμπλέκονται με ύβρεις και ανοησίες. Ψεύτικες υποσχέσεις σε μια μνημονιακή περιοχή όπου μόλις ανακοινωθούν ψεύτικα η αληθινά αντίδωρα βγαίνει κάποιος Στουρνάρας και λέει ότι θα χαλάσει τη δημοσιονομική πορεία. Δεν μπορούν όλα να γίνουν θυσία στο μνημόνιο ενώ πάμε για αλλαγή συνόρων. Μυρίζει και βρωμάει ολοένα και περισσότερο. Έστω και ένα αντίδωρο ενός πολιτικού απατεώνα δεν πρέπει να εμποδίζεται
και να καίγονται όλα στο βωμό του μνημονίου. Μια χώρα μεταβλήθηκε σε κρεματόριο επειδή το πολιτικό σκηνικό και κάποιοι τραπεζίτες την υπερδάνεισαν με αποτέλεσμα να υποδουλώσουν το λαό της.
Ο Τσίπρας σκορπίζει μέτρα. Αρκετά από αυτά θα φτάσουν επί τη μορφή επιδομάτων στις τσέπες, ενώ άλλα δεν θα φτάσουν ποτέ. Διαφωνώ όμως με τον κεντρικό τραπεζίτη. Επενέβη και θεώρησε ότι είναι απαράδεκτη η χορήγηση επιδομάτων από τον Τσίπρα στον πονεμένο λαό. Ο Γιάννης ο Στουρνάρας προέβη σε μνημονιακό παραλήρημα. Οι άνθρωποι υπερέχουν των αριθμών. Κάποια στιγμή όπως θα εκδικηθεί η φυλή μας η Ελλάς των Κοτζιά και τον Τσίπρα για τη συμφωνία των Πρεσπών, κάποια στιγμή θα εκδικηθεί έτσι και για την πείνα όσους λένε όχι σε ένα 100αρικο στον ελληνικό λαό. Αν ο Μητσοτάκης εφαρμόσει ανατριχιαστικές πολιτικές, ο πολιτικός του βίος του θα είναι σύντομος. Είναι η τελευταία στροφή της Νέας Δημοκρατίας.
Επιταχύνεται η αλλαγή συνόρων στην περιοχή μας. Ενώ οι άθλιοι των Αθηνών συμπλέκονται με ανοησίες η Τουρκία προωθεί τα σχέδια της στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Το παιχνίδι έχει τελειώσει. Θα μοιραστούμε τα κοιτάσματα με την Άγκυρα. Ίσως και σε βάρος μας τα ποσοστά. Και θα τροποποιηθεί πλήρως η συνθήκη της Λοζάνης. Πρέπει να υπάρχει ήδη συμφωνία μεταξύ Ουάσιγκτον και Τουρκίας για τα ζητήματα της περιοχής μας. Ο Αμερικάνος πρέσβης δεν είναι αυθαίρετος. Εκφράζει την αμερικανική πολιτική και το υπουργείο των εξωτερικών του. Ο κ. Πομπέο δούλεψε πολύ τον τελευταίο καιρό με τον Πούτιν και τον Λαβρόφ. Η Τουρκία λόγω μεγέθους και στρατιωτικής σημασίας θα πάρει ισόποσα μερίδια. Ο κ. Ερντογάν ο φασίστας αλλά ηγέτης θα μεσολαβήσει να πέσουν οι τόνοι με την Τεχεράνη και να υπάρξει μια άλλη συμφωνία με τον Τράμπ που θα τονώσει το προφίλ του Αμερικανού προέδρου. Δεν κάνει κουτά πράγματα, πράγμα που το απέδειξε με τη Βόρεια Κορέα. Η Άγκυρα προειδοποιεί με τα απαραίτητά μέτρα. Ο στόλος της κάνει ασκήσεις κατάληψης εδάφους.
Οι Τούρκοι όπως αποκαλύφθηκε μοιράζουν νέους χάρτες του Αιγαίου σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και ενημερώνουν επίσημα όλα τα υπουργεία εξωτερικών. Εδώ ενδεχομένως στην Αθήνα έχουμε το χειρότερο υπουργό Εξωτερικών της μεταπολίτευσης. Φαίνεται ότι οι μεγάλες δυνάμεις τα βρίσκουν με τον Ερντογάν για να τον ξεκολλήσουν αρκετά από τη σχέση που αναπτύσσει με το Ρώσο και να τον έχουν σταθερά στο ΝΑΤΟ και την νοτιοανατολική πτέρυγα. Νομίζω ότι οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες βλέπουν Ερντογάν ενώ στην Αθήνα αλληλο-μαχαιρώνονται. Η Άγκυρα κλιμακώνει την παρουσία της στο Αιγαίο και εδώ έχουμε δυο λιποβαρείς πολιτικούς, που υπακούν σαν Φιλιππινέζες στα κελεύσματα της Μέρκελ. Προωθούν τα σχέδια τους στο Αιγαίο. Ολοκληρώνονται οι παρασκηνιακές συζητήσεις και αυτό φαίνεται από τις αντιδράσεις διπλωματικών παραγόντων και πολίτικων όπως του Βρετανού και του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα. Αυτά μεταξύ άλλων είπα σήμερα στην εκπομπή μου στα Παραπολιτικα 90.1fm. Περισσότερα στο www.crashonline.gr. Φωτογραφία με φόντο το Bellagio Hotel and Casino στο Λας Βέγκας ,όπου γυρίστηκε η τριλογία των διάσημων ταινιών "Η Συμμορία των Έντεκα"/ "των Δώδεκα" και "των Δεκατριών". Από το ταξίδι που έκανα στις Η.Π.Α. πριν από μέρες. Καλό σας βράδυ!