Παρασκευή, Μαΐου 10

Η ΠΟΙΗΣΗ ΣΑΝ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ

Γ  Υ  Ν  Α  Ι  Κ  Α
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΟΝ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΔΕΣΜΩΤΙΣ

  Γράφει ο Στέργιος Σμυρλής 
 Βρισκόμαστε στην εποχή που οι ανθρώπινες αξίες καταπατούνται, η Νέα Τάξη Πραγμάτων εγκαθιδρύοντας την Παγκόσμια Δικτατορία σαρώνει, διαλύει, αρπάζει ό,τι αξίζει , σκοτώνει, πολτοποιεί, φανατίζει, τρομοκρατεί και εξαγοράζει τους πάντες.

    Η ανθρωπότητα χωρίς ταγούς, φωνή, αρχές, ελευθερία, ελπίδα και αγάπη, με πυξίδα την εξυπηρέτηση του «εγώ», το χρήμα και τον φόβο,
σπρώχνεται στον χειρότερο χωρίς επιστροφή μεσαίωνα.

 Θεωρείται πλέον φασισμός να λέγεσαι μητέρα, πατέρας αντί της νεοταξικής ιδεοληψίας «του  ορθού» Parent 1 ή 2, ή ακόμη καλύτερο το «Το», που είναι γένος ουδετέρου.

    Αυτοί που κυβερνούν δεν διάβασαν Όμηρο, δεν τους είπε κανείς για τη συμπαντική  αποστολή του ανθρώπου, δεν έμαθαν ούτε είδαν το φως που έκλεψε για χάριν του ανθρώπου ο Προμηθέας, δεν γνωρίζουν πλέον την αγάπη της Παναγίας και δεν γεννούνται με τον άγγελο που λέγεται μητέρα.

Νομίζουν ότι με την Τεχνητή Νοημοσύνη (ταύρος εν υαλοπωλείω) θα ελέγξουν την ανθρωπότητα. «Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι»

            Μοιάζουν σαν τα παιδάκια στην άμμο που πιστεύουν ότι με το κουβαδάκι τους θα αδειάσουν τον Ωκεανό.                     

Δεν κατάλαβαν τι είπε ο σοφός των σοφών Σωκράτης.    

Και ο εφιάλτης και υποστηριχτής του σχεδίου ΑΝΑΝ ερωτά «Δυστυχία ή Ευτυχία να είσαι Έλλην;»

 Η φεμινίστρια, που  μπέρδευε το φλερτ με την σεξουαλική παρενόχληση, δεν παραπονιέται πλέον για τους βιασμούς και τις κακοποιήσεις γυναικών.

Τα ναρκοπέδια στα σύνορα αφαιρέθηκαν και ο ΓΑΠ δεν ενέκρινε την ηλεκτρονική επιτήρησή τους, ουδείς όμως παραπονέθηκε, τυχαίο άραγε;

Ο Πρωθυπουργός της φαιδρότητας και υποψήφιος του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης, περιμένει επιτέλους το σύνθημα του Εθνικού μας ¨Κουμπάρου¨, που σε ρόλο νέου Χίτλερ, θα αφήσει εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες να διαβούν τον Έβρο και παράλληλα να αποβιβαστούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

            Η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων τι κάνει; Ο εχθρός είναι εντός των τειχών. Είμεθα σε πολεμική περίοδο, ο Λαός έχει αποκοιμηθεί και η  Παλλαϊκή Άμυνα ακόμη δεν κηρύχθηκε.

   Μέσα στην θλίψη της απέραντης μετριότητας της μεγάλης προδοσίας που μας πνίγει από παντού, παρηγοριέμαι ότι κάπου, κάποιοι  πεισματάρηδες Θεόδωροι αγωνίζονται να εξουδετερώσουν την φθορά.

Κάθε ημέρα γίνονται πιο δυνατοί, πιο φωτισμένοι.

            Αυτό ισχύει για τον κύριο Δάλμαρη Θεόδωρο, ο οποίος ανήκει στην ομάδα των «ΕΛΛΗΝΩΝ» ποιητών, που με την ποιότητα των στίχων του  διεγείρει το λογισμικό του αναγνώστη και τον οδηγεί σε σφαίρες υψηλής διανόησης, πνευματικής και ψυχικής ανάτασης ενώ τα μηνύματά του  προς όλες τις κατευθύνσεις αναδεικνύουν την Ελλάδα του ωραίου του μεγάλου και του αληθινού.

            Ο γλωσσοπλάστης ποιητής, ως βιρτουόζος δάσκαλος αναδεικνύει την γυναίκα, ως το υπέρτατο ον της φύσης. Ο έρως είναι ο κωδικός της ζωής, που, όπως ο Σοφοκλής και ο Βιτσέντζος  Κορνάρος περίτρανα απέδειξαν, είναι ο ανίκητος φτερωτός θεός.

            Κεραυνοί τα ποιήματά του, αποδομούν την Νέα Τάξη, απογυμνώνουν τα φερέφωνά της, ενώ η λάμψη τους αναδεικνύει  τον ρόλο της Ελληνίδας γυναίκας ως τον καταλύτη και την μοναδική ελπίδα να διασωθεί η ανθρωπότης.

            Είμαι βέβαιος  ότι το παρουσιαζόμενό του ποίημα, καρπός «φώτισης», ολιστικής παιδείας και φιλοπατρίας, αναδεικνύει κατά τρόπο αριστοτεχνικό τον υπέρτατο ρόλο της γυναίκας, της μητέρας και της Ελληνίδας στην διαμόρφωση του μεγάλου πανανθρώπινου Πολιτισμού.

            Ο ανίκητος έρως, η αγάπη προς τον Θεό και τον άνθρωπο, η πίστη και ο σεβασμός στους βωμούς και στις εστίες, το μητρικό φίλτρο δεν αγοράζονται, είναι  ιδιότητες που δόθηκαν από τον Θεό και διατηρήθηκαν μέχρι σήμερα στην Πατρίδα μας, οδηγούν δε την Ελληνίδα στην κοσμοαντίληψη της φιλοπατρίας που είναι το εργαλείο με το οποίο θα πολεμήσουμε το τέρας.

            Ο εχθρός του ανθρώπου εφαρμόζει δύο βασικές αρχές: Διαίρει και βασίλευε και “false flag” δηλαδή βάλε άλλον να κάνει την βρωμοδουλειά για σένα. Σήμερα δεν υπάρχει τίποτε όρθιο, απτό παράδειγμα η παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία. 

Όλες  οι δήθεν πνευματικές ηγεσίες υποδουλώθηκαν. Οι θρησκευτικοί ηγέτες, δικαστικές και στρατιωτικές ηγεσίες, οι Πανεπιστημιακές κοινότητες και τα ΜΜΕ ανήκουν στον  μεγάλο Αδελφό, ο οποίος μετά την σύγκρουση που έχει αρχίσει μεταξύ των Ισλαμιστών με τους Λευκούς, ετοιμάζει το τελικό κτύπημα, την σύγκρουση ανδρός και γυναικός.

Για τον λόγο αυτό το έργο του ποιητή ξεπερνά τα συμβατικά όρια της ποιήσεως και μετατρέπεται σε εγερτήριο σάλπισμα.   

            Προτείνεται το βιβλίο να δοθεί στα λύκεια, στα Πανεπιστήμια και να μεταφρασθεί σε πολλές γλώσσες.

Η κατανόηση αυτού του βιβλίου αποτελεί τεκμήριο πολιτιστικής παιδείας και αφορμή για αναθεώρηση όλου του πολιτικού και στρατηγικού σχεδιασμού των πραγματικών Δυνάμεων του Έθνους.  

Για όλους εμάς που ψαχνόμαστε για το πώς θα νικήσουμε το θηρίο, αποτελεί πηγή εμπνεύσεων και νέων σχεδιασμών.

Είναι το εγερτήριο σάλπισμα, που η φήμη του ήδη ξεπερνά τα σύνορα της Πατρίδας μας, όσοι το μελέτησαν έμειναν έκθαμβοι,  γιατί δείχνει τον δρόμο των μεγάλων προσδοκιών, τον δρόμο της υπερβάσης και της σωτηρίας.

  Στέργιος Σμυρλής

http://oimos-athina.blogspot.com