Κυριακή, Μαΐου 12

Γιατί κινδυνεύουν με πανωλεθρία

Aπο τον Βασιλη ΜπονιοΤα κραυγαλέα λάθη στρατηγικής του Μητσοτάκη


Κινδυνεύει με στραπάτσο ο Θεοδωρικάκος; Είναι ο Τάκης που κερδάει στη θεωρία, 4,5 χρόνια τώρα, αλλά καθώς πλησιάζει η στιγμή του αγώνα έχουμε επώδυνες ανατροπές στο σκηνικό. Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν τον Τσίπρα να έχει μειώσει τη διαφορά στις 5 μονάδες-η MRB μάλιστα δείχνει τον Σύριζα στο 30%!
Από τον Βασίλη Μπόνιο

Πέρα από το γεγονός ότι ποτέ δεν ήταν τεράστιες οι διαφορές ανάμεσα στα δύο κόμματα (εξηγούμε εδώ το γιατί) το δίδυμο Μητσοτάκη-Τάκη έκανε ολέθριες επιλογές στρατηγικής αλλά και ουσίας.
Ποιες είναι αυτές:
Πρώτον>Ο Μητσοτάκης μήνες τώρα δηλώνει ότι δεν θ΄απολύσει δημοσίους υπαλλήλους! Με αυτό το τρόπο καταστρέφει όλο το φιλελεύθερο αφήγημα άσε που δείχνει να προστατεύει κι αυτός με τη σειρά του (από εδώ πήγαν κι άλλοι) το πελατειακό κράτος. Αρα πάπαλα! Γιατί να τον ψηφίσουν οι νέοι που ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν τη χώρα όταν ακούνε έναν υποτίθεται φιλελεύθερο πολιτικό να στηρίζει το πελατειακό κράτος;

Δεύτερον>Το ίδιο πρόσωπο έδειξε ο Μητσοτάκης και με τους ταξιτζήδες. Πήρε το μέρος τους και άδειασε την Uber. Πολύ φιλελεύθερο αυτό, ε;
Τρίτον>Εμφανίστηκε να στηρίζει το βαθύ νοσηρό κράτος των συνδικαλιστών και υπαλλήλων της ΕΡΤ σε συναντήσεις που είχε μαζί τους! Ο φιλελεύθερος Μητσοτάκης στο πλευρό των Καλφαγιάννηδων!

Τέταρτον>Χρειάστηκε να αισθανθεί την καυτή ανάσα του Τσίπρα για να πει ότι θα μειωθεί ο φολολογικός συντελεστής των επιχειρήσεων στο 20% και αυτό μέσα σε δύο χρόνια αντί να πει ότι από το 2019 με το που θα κερδίσω τις εκλογές ο Φ/Σ θα πάει στο 15% και ο φόρος στα μερίσματα στο 10%.
Πέμπτον>Εξαιτίας της αντιπαλότητας Μαρινάκη με τον Μελισσανίδη άρχισε να επιτίθεται αδικαιολόγητα στην επένδυση του ΟΠΑΠ στο Ιππόδρομο (δεν θέλει επενδύσεις ο Μητσοτάκης;) δείχνοντας ότι κι αυτός σαν πρωθυπουργός θα είναι πεκινουά της διαπλοκής-όπως και ο σημερινός και οι προηγούμενοι.
Εκτον>Το επιτελείο που προβάλλει προς τα έξω είναι φθαρμένο και παλιοκαιρισμένο. Ακόμη και οι φιλελέδες δεν αισθάνονται άνετα στην ιδέα ότι τον Τσακαλώτο θα αντικαστήσει ο Σταικούρας ο οποίος δοκιμάσθηκε και απέτυχε. Επίσης στους κρίσιμους τομείς Εξωτερικών και Αμυνας δεν έχουμε δει πρόσωπα που να εμπνέουν εμπιστοσύνη.
Εβδομον>Ολα αυτά τα χρόνια ανέχθηκε τους καραμανλικούς που τον υπονομεύουν αντί να δείξει σιδηρά πυγμή όπως ταιριάζει σε πολιτικό-ηγέτη και να τους διαγράψει. Ετσι φτάσαμε στο σημείο καμμιά 15αρια καραμανλικοί να κατεβαίνουν είτε για δήμαρχοι είτε να εμφανίζονται με δικά τους κόμματα.

Τι θέλουμε να πούμε με όλα αυτά; Οτι αντί ο Μητσοτάκης να είναι ένας πράγματι φιλελεύθερος μεταρρυθμιστής πολιτικός εμφανίζεται να στηρίζει το πελατειακό κράτος και ότι πιο σκοτεινό κουβαλάει αυτό-όπως για παράδειγμα η ΕΡΤ και οι συνδικαλιστές της, οι ταξιτζήδες και πάει λέγοντας. Και το κυριότερο: Eμφανίζεται άτολμος και δειλός για τις τεκτονικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη το κράτος. Επίσης σαν άτολμος και δειλός δεν έχει καμμία τύχη απέναντι στον Τσίπρα…
Eάν η ΝΔ χάσει τις εκλογές θα είναι εφιαλτικό για ένα ολόκληρο συστηματάκι που περιμένει να πάρει τη θέση των σημερινών κορακιών της εξουσίας…
Ο ίδιος ο Μαρινάκης θα δέσει το άψυχο κορμί του Μητσοτάκη σ΄ένα τρίκυκλο και θα το περιφέρει στα σοκάκια του Πειραιά…

/kourdistoportocali.com