Πέμπτη, Μαΐου 23

ΙΣΟΒΙΑ για έσχατη προδοσία - Δεν μπορούσε να πιστέψει η Μέρκελ ότι ο Τσίπρας θα ξεπουλούσε τη Μακεδονία!

ΙΣΟΒΙΑ για έσχατη προδοσία - Δεν μπορούσε να πιστέψει η Μέρκελ ότι ο Τσίπρας θα ξεπουλούσε τη Μακεδονία!
Ο διάλογος Τσίπρα - Μέρκελ στους FT δικαιώνει ΝΔ για Σκοπιανό

Σε μία αποκάλυψη, η οποία γεννά πολλά ερωτηματικά ως προς την στάση και τα κίνητρα του πρωθυπουργού, προχώρησε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω των Financial Times.
Ο κ. Τσίπρας μετέφερε τον διάλογο που είχε με την Α. Μέρκελ για το Σκοπιανό, με τη γερμανίδα καγκελάριο να δηλώνει ότι κανένας από τους προκατόχους του δεν ήθελε να ανοίξει το θέμα, ειδικά ο Α. Σαμαράς.
Σύμφωνα με όσα είπε στους FT ο πρωθυπουργός, ο διάλογος έγινε αφού συζήτησε με την καγκελάριο της Γερμανίας για την οικονομική κρίση, το χρέος, το έλλειμμα, τα μνημόνια κτλ και μάλιστα πολύ πριν γίνει γνωστό το θέμα αφού πρωθυπουργός ήταν τότε ο Γκρουέφσκι.
Ακολουθεί ο διάλογος:
Αλέξης Τσίπρας: Θέλω να λύσω το πρόβλημα ακόμα και με τον Γκρουέφσκι. Θα τον προκαλέσω με το να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι. Αν δεν θέλει να κάτσει, θα τον κατηγορήσω.
Άνγκελα Μέρκελ: Δεν σε πιστεύω.
Αλέξης Τσίπρας: Γιατί;
Άνγκελα Μέρκελ: Γιατί κανείς από τους προκατόχους σου δεν ήθελε να ανοίξει αυτό το θέμα, ειδικά ο προκάτοχός σου, ο Σαμαράς.
Αλέξης Τσίπρας: Η άποψή μου είναι διαφορετική. Πιστεύω ότι η Ελλάδα όχι μόνο θα ωφεληθεί αν καταφέρουμε να επιλύησουμε τις διαφορές με τους βόρειους γείτονές μας. Η Ελλάδα έχει αρκετές διαφορές με τους γείτονες στα ανατολικά - δεν θέλουμε περισσότερα προβλήματα με τους βόρειους γείτονές μας, ειδικά αν πρόκειται για χώρες που εγώ πιστεύω ότι δεν απειλούν την Ελλάδα.
Η παραδοχή της κα Μέρκελ ότι «κανείς από τους προκατόχους του κ. Τσίπρα δεν ήθελε να ανοίξει το θέμα των Σκοπίων», προφανώς και κάνει πολλούς να αναρωτιούνται σχετικά με τα κίνητρα του Έλληνα πρωθυπουργού και την σπουδή που επέδειξε προκειμένου να ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση με την γειτονική χώρα.
Η αναφορά μάλιστα της γερμανίδας Καγκελαρίου στο όνομα του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά αναμφίβολα ενισχύει την επιχειρηματολογία της ΝΔ, η οποία έχει ως βασικό της πυρήνα την σταθερά αρνητική θέση που κράτησαν όλοι οι πρώην πρωθυπουργοί της ΝΔ απέναντι στις πιέσεις του διεθνούς παράγοντα για λύση του ζητήματα κόντρα στα εθνικά συμφέροντα.


https://politika-gr.blogspot.com