Δευτέρα, Μαΐου 6

Την παραίτηση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο


Ο κ. Βαρθολομαίος με τον κ. Δημήτριο. Φωτογραφία: Nikos Manginas / Ecumenical Was Patriarchate
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Δημήτριος παρέδωσε το Σάββατο, 4 Μαΐου, γραπτώς την παραίτηση του στον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ. Βαρθολομαίο.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα θέσει την παραίτηση την προσεχή Πέμπτη στην Ιερά Σύνοδο που πρόκειται να συνέλθει κατά την τακτική συνεδρίαση του τρέχοντος μήνα.

Το επίσημο ανακοινωθέν του Πατριαρχείου έχει ως εξής:
«ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ
Ανακοινωθέν
Διά του παρόντος ανακοινούται ότι σήμερον, Σάββατον, 4ην Μαίου 2019, η Α.Θ.Παναγιότης ο Πατριάρχης εδέχθη εις ακρόασιν τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπον Γέροντα Αμερικής κ. Δημήτριον, ο οποίος ενημέρωσεν Αυτόν επί διαφόρων θεμάτων της κατ΄αυτόν θεοσώστου Επαρχίας.
Εν συνεχεία η Α. Σεβασμιότης ο Αρχιεπίσκοπος υπέβαλε γραπτώς την παραίτησίν του εκ του θρόνου της ην επί εικοσαετίαν θεοφιλώς εποίμανεν Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, την οποίαν ο Πατριάρχης θα φέρη ενώπιον της Αγίας και Ιεράς Συνόδου κατά την συνεδρίαν αυτής της προσεχούς Πέμπτης, 9ης Μαΐου.
Εκ της Αρχιγραμματείας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου».
Πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα» αναφέρουν ότι ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος ενημέρωσε τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο για τα εκκλησιαστικά πράγματα της Αμερικής, ενώ προσπάθησε να λάβει και καινούργια παράταση χρόνου παραμονής του ως Αρχιεπίσκοπος, πλην όμως τη φορά δεν ευοδώθηκε.ekirikas.com