Σάββατο, Μαΐου 11

Το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ με τον Μεταξά ξεσηκώνει το διαδίκτυο: «Χαϊδεύουν τον φασισμό»!



metaxas-syriza-twitter

Ατάκες με χιούμορ και ειρωνεία που σπάνε κόκκαλα

protothema.gr
Σε χρόνο ρεκόρ έκανε το γύρο του διαδικτύου η απίστευτη γκάφα του ΣΥΡΙΖΑ που επέλεξε να βάλει στο προεκλογικό του σποτ με τίτλο «Η δύναμη των Ελλήνων», μεταξύ σπουδαίων Ελλήνων και τον δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά!


Οι χρήστες του Twitter εντόπισαν αμέσως την γκάφα ολκής και «έκραξαν» το κυβερνών κόμμα για την επιλογή του να «αναδείξει» τον φασίστα δικτάτορα σε «σπουδαίο Έλληνα» μαζί με προσωπικότητες όπως ο Ιωάννης Καποδίστριας, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο Στρατηγός Μακρυγιάννης, ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Κώστας Καρυωτάκης και ο Κώστας Βάρναλης, ακόμα και αριστερούς αγωνιστές όπως ο Νίκος Μπελογιάννης!

Ειδικά το τελευταίο εξόργισε τόσο τους αριστερούς πολίτες που ειδικά τα δικά τους tweets είναι που καταφέρονται με τους πιο αρνητικούς χαρακτηρισμούς στην κυβέρνηση και τις επιλογές της.




«Ξεφτίλες συριζαίοι ο Μπελογιάννης κ ο Ζαχαριάδης δεν μπαίνουν στο ίδιο κάδρο με τον Μεταξά που τους είχε στη φυλακή! Τελικά είναι στρατηγική επιλογή ο ΣΥΡΙΖΑ να χαϊδεύει τον φασισμό!», γράφει χαρακτηριστικά κάποιος.

Εν μέσω συγκυρίας βέβαια δεν ήταν λίγοι όσοι συσχέτισαν την αναφορά στον δικτάτορα με τους χουντικούς του '67 και τα όσα λέγονται για τις σχέσεις του πατέρα και του θείου του Αλέξη Τσίπρα με τη χούντα: «Κατέβασαν το σποτ άρον άρον γιατί είχαν βάλει Μεταξά και ξέχασαν Παπαδόπουλο και Ιωαννίδη», γράφει ένας κι ένας άλλος συμπληρώνει: «Σύντροφοι, τον Παττακό ειπαμε να οικειοποιηθείτε/αριστεροποιήσετε, όχι τον Μεταξά. Πήρατε φόρα, δεν θα έχει υλικό για βίντεο ο Κασιδιάρης».