Παρασκευή, Μαΐου 31

Ο υπεύθυνος της ταβέρνας, που έσωσε τον Άγγλο τουρίστα από πνιγμό, μιλά στο zougla.gr

Ο υπεύθυνος της ταβέρνας, που έσωσε τον Άγγλο τουρίστα από πνιγμό, μιλά στο zougla.gr
Ρεπορτάζ: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης
«Όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος» αναφέρει μία λαϊκή ρήση. Αυτή άλλωστε επαληθεύτηκε και στην περίπτωση ενός Άγγλου τουρίστα, ο οποίος έτρωγε μαζί με τη σύντροφό του σε γνωστή ταβέρνα, στο ενετικό λιμάνι των Χανίων.

Για όσους δεν έχουν πληροφορηθεί το συμβάν ή δεν έχουν δει το συγκλονιστικό video, το οποίο έχει γίνει viral τα τελευταία 24ωρα, ο συγκεκριμένος τουρίστας στραβοκατάπιε και από μία μπουκιά φαγητού κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του.

Εντούτοις τα χειρότερα απετράπησαν χάρη στην έγκαιρη επέμβαση του υπευθύνου της ταβέρνας, Βασίλη Πατελάκη.
Πιο συγκεκριμένα, πήγε κοντά στον Άγγλο τουρίστα και με ψυχραιμία και χωρίς να χάσει χρόνο, του προσέφερε τις πρώτες βοήθειες, εφαρμόζοντας τη λαβή «Χάιμλιχ».
Ο υπεύθυνος της ταβέρνας, Βασίλης Πατελάκης, που τελικά έσωσε τη ζωή του Άγγλου τουρίστα, σε αποκλειστικές του δηλώσεις στο zougla.gr, μας εξιστόρησε το συμβάν, ενώ ξεκαθάρισε ότι δημοσιοποίησε το συγκεκριμένο βίντεο στην προσωπική του σελίδα στα social media, προκειμένου να σωθούν κι άλλες ανθρώπινες ζωές.
Παράλληλα πρότεινε τα παιδιά να διδάσκονται από τα σχολεία τον τρόπο παροχής πρώτων βοηθειών σε ανάλογες καταστάσεις, επισημαίνοντας ότι καλό θα ήταν να γίνουν σεμινάρια και σε μαγαζιά εστίασης.


.zougla.gr