Κυριακή, Ιουνίου 23

150.000 δολάρια για δημόσιες σχέσεις Παππά

Προσέλαβαν αμερικανική εταιρεία για λόμπινγκ υπέρ της Ελλάδας και οι μόνες υπηρεσίες ήταν να κλείσει δύο συνεντεύξεις του υπουργού που δεν έγιναν!
Τον Δεκέμβριο του 2017, δύο μήνες μετά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Ουάσιγκτον και το κλείσιμο της συμφωνίας για την αναβάθμιση των F-16 έναντι 2,4 δισ. δολαρίων, η ελληνική
πρεσβεία στην Ουάσιγκτον προσέλαβε την Trippi & Associates, γνωστή εταιρεία υπηρεσιών λόμπινγκ, ως διεθνή στρατηγικό σύμβουλο επικοινωνίας.
Βάσει της συμφωνίας, η Trippi έλαβε προκαταβολικά για τη σύμβαση διάρκειας τριών μηνών 150.000 δολάρια ως αμοιβή για τις υπηρεσίες που θα παρείχε.
Αυτού του είδους οι υπηρεσίες στις ΗΠΑ καταγράφονται και δημοσιοποιούνται από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης και συγκεκριμένα από το τμήμα που ασχολείται με την εφαρμογή του νόμου Foreign Agents Registration Act – FARA, το οποίο επιβάλλει την καταγραφή αντιπροσώπων ξένων συμφερόντων/εταιρειών που ειδικεύονται στο λόμπι καθώς και τις δραστηριότητές τους (…).
Η έρευνα του «Βήματος» στη βάση δεδομένων του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης για τους εκπροσώπους ξένων συμφερόντων εντόπισε εννέα έγγραφα που συνδέονται με την Trippi και τις υπηρεσίες που παρείχε στην ελληνική πρεσβεία της Ουάσιγκτον.
Από αυτά προκύπτει ότι τέσσερα άτομα, ο ιδιοκτήτης της Trippi και τρεις υπάλληλοι της εταιρείας, ασχολήθηκαν με το συγκεκριμένο πρότζεκτ των 150.000 δολαρίων.
.lykavitos.gr