Σάββατο, Ιουνίου 8

Έκθεση «βόμβα» των Θεσμών: «Εκτροχιάζεται η οικονομία από τις παροχές του ΣΥΡΙΖΑ»!


Το in.gr αποκαλύπτει την έκθεση των Θεσμών που θα δημοσιοποιηθεί την Τετάρτη και αποτελεί χαστούκι στην κυβέρνηση για τις παροχές της… Το επίδομα στις συντάξεις, σε συνδυασμό με την ακύρωση της μείωσης του αφορολόγητου, εκτροχιάζουν τα δημόσια οικονομικά και το 2020…

Σοκ για τις προεκλογικές παροχές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί η έκθεση των Θεσμών για την ελληνική οικονομία. Όμως εκτιμά, το επίδομα στους συνταξιούχους (που είχε βαφτιστεί 13η σύνταξη), σε μια χρονιά που δεν προσαρμόστηκαν οι παλαιές συντάξεις στο νόμο Κατρούγκαλου, θέτουν εν αμφιβόλω την επίτευξη του στόχου 3,5% του ΑΕΠ για το πρωτογενές πλεόνασμα.
Ακόμη, δεν αλλάζουν τα δεδομένα για τη βιωσιμότητα του χρέους, δεδομένου ότι και τα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις έχουν εκτροχιαστεί.
Αν δε το επίδομα στις συντάξεις γίνει μόνιμο τότε το πρόγραμμα θα πέσει έξω και το 2020.
Ιδιαίτερη σημασία για τον εκτροχιασμό της οικονομίας και του χρόνου έχει το γεγονός ότι στην έκθεση αναφέρεται ότι αυτό θα συμβεί εξαιτίας του συνδυασμού του επιδόματος στους συνταξιούχους με τη μη μείωση του αφορολόγητου ορίου, όπως αυτό έχει ψηφιστεί.
Διαβάστε το κείμενο της έκθεσης στα αγγλικά
Η έκθεση έρχεται την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός από την ΕΡΤ που έδινε συνέντευξη προανήγγειλε την ακύρωση με τροπολογία της μείωσης του αφορολόγητου τις επόμενες ημέρες. Ουσιαστικά η τρόικα λέει ότι αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προχωρήσει (για προεκλογικούς λόγους) στην ακύρωση του μέτρου, τότε και το 2020 η οικονομία τινάζεται στον αέρα.