Σάββατο, Ιουνίου 22

«Η ΝΔ προσπαθεί να μας πάρει τις ψήφους και ο ΣΥΡΙΖΑ το σπίτι. Υποκριτές οι δήθεν “μοιρολογητές” του Β. Βενιζέλου, που ποτέ δεν τον στήριξαν»

«Η ΝΔ προσπαθεί να μας πάρει τις ψήφους και ο ΣΥΡΙΖΑ το σπίτι. Υποκριτές οι δήθεν “μοιρολογητές” του Β. Βενιζέλου, που ποτέ δεν τον στήριξαν»
Βασικά σημεία συνέντευξης του βουλευτή Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στην εκπομπή «Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΪ» (Δ.Οικονόμου – Μ.Αναστασοπούλου):
  • Η κα Γεννηματά πήρε μία πρωτοβουλία, η οποία – όπως και η ίδια τόνισε – ήταν δικαίωμά της ως Προέδρου. Όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος – και η ίδια το είπε πως έτσι θα κριθεί. Δεν χρειαζόμαστε άλλους όψιμους «μοιρολογητές» ή «θαυμαστές» στο ΠΑΣΟΚ. Απευθυνόμαστε στους πολίτες, με την πρότασή μας. Το βασικό για μένα είναι να υπάρχει δυνατή παράταξη την επόμενη μέρα.
  • Το ΠΑΣΟΚ κατά καιρούς περνάει δύσκολες στιγμές, σήμερα όμως έχουμε ένα θέμα που ξεπερνάει τα πρόσωπα, τους ρόλους και τις φιλοδοξίες, τα οποία θα αξιολογηθούν και θα κριθούν στην ώρα τους. . Σήμερα πρέπει όλοι μαζί να δούμε τους νέους στόχους του Κινήματος Αλλαγής, του ΠΑΣΟΚ.
  • Αυτή τη στιγμή καταφέραμε και είμαστε τρίτο κόμμα. Τώρα πρέπει να προσδιορίσουμε ξανά τους στόχους μας, με ειλικρίνεια προς τον κόσμο.
  • Για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, πρέπει να κηρύξουμε μία πανστρατιά στελεχών. Δεν είμαστε τυχοδιωκτικό κόμμα. Πρέπει οι πολίτες να ξέρουν τι λέμε, τι σχεδιάζουμε να κάνουμε. Γι’αυτό και πρότεινα, αν θέλουμε να έχουμε μεγαλύτερους στόχους, πιο ψηλά, να πούμε τι θα κάνουμε. Συγκεκριμένα, πρέπει να δηλώσουμε πως εμείς την επόμενη ημέρα των εκλογών, δεν θα παίξουμε παιχνίδια με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Πως θα επιδιώξουμε να αλλάξει ο νόμος της απλής αναλογικής, τόσο στις εθνικές όσο και στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Και πως θα αλλάξουμε, όλοι μαζί, συναινετικά, τα πρωτογενή πλεονάσματα.
  • Αυτή τη στιγμή, δύο κόμματα επιβουλεύονται το ΠΑΣΟΚ: η ΝΔ θέλει να πάρει τον κόσμο μας, και ο ΣΥΡΙΖΑ το σπίτι μας. Αυτή τη στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ φεύγει και ο κ.Τσίπρας κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ ότι έχει μείνει στη «γραμμή Βενιζέλου», ενώ η ΝΔ μας αποκαλεί «ουρά του ΣΥΡΙΖΑ». Εμείς όμως δεν μπορεί να ετεροπροσδιοριζόμαστε διαρκώς. Την ερχόμενη Τετάρτη θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής για να συζητήσουμε. Καλώ όλους τους αγωνιστές της παράταξης, να μείνουμε ενωμένοι για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα.kalimera-arkadia.gr