Τρίτη, Ιουνίου 18

Πατσογιάννη (Νέα Δημοκρατία): Με την επταήμερη εργασία θα… απελευθερώσουμε τους εργαζομένους (βίντεο)

Πατσογιάννη (Ν.Δ.): Με την επταήμερη εργασία θα… απελευθερώσουμε τους εργαζομένους (βίντεο)



Να νιώθουν… απελευθερωμένοι οι εργαζόμενοι θέλει η Νέα Δημοκρατία δίνοντας την δυνατότητα στους ίδιους να αποφασίσουν αν θέλουν να δουλεύουν επτά ημέρες. Όπως είπε αρχικά η υποψήφια βουλευτής με τη Ν.Δ. Κατερίνα Πατσογιάννη στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, «ποτέ δεν αναφερθήκαμε σε 7ήμερη εργασία, μιλάμε για 7ήμερη λειτουργία μιας επιχείρησης».

Τότε ο υποψήφιος βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Θηβαίος έσπευσε να της επισημάνει ότι η λειτουργία δεν είναι κάτι καινούργιο, ισχύει εδώ και δεκαετίες.
Εκείνη ωστόσο, συνέχισε λέγοντας:
«Μιλάμε για τη δυνατότητα όπου και ο εργαζόμενος θελήσει να εργάζεται επτά ημέρες την εβδομάδα».
Μάταια ο κ. Θηβαίος εξηγεί πως «είναι θέμα πολιτισμού, είναι θέμα επιβίωσης, είναι θέμα παιδείας, είναι κατακτημένα πράγματα αυτά».
Η κυρία Πατσογιάννη επέμεινε λέγοντας:
«Επειδή ούτως ή άλλως αυτό συμβαίνει, αν αυτό το δεχθεί οποιοσδήποτε θέλει να μπει σε αυτή την λογική εργασίας, γιατί να του το απαγορεύουμε;
»Θέλουμε να αφήσουμε λίγο πιο ελεύθερους τους ανθρώπους, να λειτουργήσουν πιο ελεύθερα».
Πάντως να θυμίσουμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης άνοιξε το θέμα της επταήμερης εργασίας ενώ στην πρόσφατη ομιλία του με τους επιχειρηματίες στην Κω μίλησε για «οδοστρωτήρα» που θα σαρώσει όλα τα εμπόδια στην ελληνική επιχειρηματικότητα.
Η θέση της κ. Πατσογιάννη κάνει συνειρμό με την επιγραφή «Η Εργασία Απελευθερώνει» (Arbeit macht frei) στην είσοδο του στρατοπέδου συγκέντρωσης του Νταχάου.

Δείτε το βίντεο με τα όσα είπε η Κατερίνα Πατσογιάννη