Τετάρτη, Ιουνίου 26

Σε εξέλιξη επιχείρηση για χάπια τζιχαντιστών στον Πειραιά


Σε εξέλιξη επιχείρηση για χάπια τζιχαντιστών στον Πειραιά
Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος
Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό μεγάλης ποσότητας χαπιών Captagon βρίσκεται σε εξέλιξη από σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά από το Τμήμα Όπλων και Ναρκωτικών του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής και τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού Σώματος.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του zougla.gr, στο στόχαστρο των διωκτικών υπηρεσιών έχουν μπει τρία εμπορευματοκιβώτια από τη Συρία που έφθασαν πριν από πέντε ημέρες στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας και για τα οποία υπήρχαν πληροφορίες ότι ήταν φορτωμένα με τα εν λόγω ναρκωτικά χάπια.
Τα χάπια, γνωστά και ως το «ναρκωτικό των τζιχαντιστών», ήταν κρυμμένα σε παλέτες, ενώ, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει προσδιοριστεί ο αριθμός τους, καλά ενημερωμένες πηγές κάνουν λόγο για πολύ μεγάλη ποσότητα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η πληροφορία για την απόπειρα διακίνησης των χιλιάδων χαπιών Captagon έφτασε στις διωκτικές υπηρεσίες της Αμερικής που με τη σειρά τους ενημέρωσαν τους Έλληνες ομολόγους τους.
«Η επιχείρηση βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, ωστόσο από τη μέχρι στιγμής έρευνα διαφαίνεται πως πρόκειται για πολύ μεγάλη ποσότητα χαπιών η οποία θα προσδιοριστεί τις επόμενες ημέρες» σημείωσαν οι ίδιες πηγές.
 zougla.gr