Δευτέρα, Ιουνίου 10

«ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΝΥΧΙΑ» ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ – ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΚΡΥΦΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ – ΑΛΛΑΞΕ ΧΡΩΜΑ Ο ΚΟΥΛΗΣ

kalpi-5-702x336
Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αποφασίσει τα πρόσωπα τα οποία θα εντάξει στα ψηφοδέλτια του ενώ κεκλεισμένων των θυρών θα συζητηθεί και η προγραμματική πρόταση του κυβερνώντος κόμματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες αμέσως μετά τα αποτελέσματα της δεύτερης Κυριακής των
αυτοδιοικητικών εκλογών η Κουμουνδούρου έκανε δημοσκόπηση προκειμένου να διαπιστώσει εάν υπήρχε αποσυσπείρωση στο δικό της εκλογικό κοινό εξ αιτίας της δυναμικής της ΝΔ. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ κράτησε και σε ένα μεγάλο βαθμό αυξήθηκε παρά την μεγάλη εκλογική διαφορά που είχε στις ευρωεκλογές με την ΝΔ.
Εν τω μεταξύ στην κυβέρνηση έχουν αποφασίσει παρά την αφωνία της ΝΔ να προβάλουν όλες τις θέσεις που έχει η αξιωματική αντιπολίτευση για την οικονομία καθώς πιστεύουν ότι η παρουσίαση τους με ψύχραιμο τρόπο μπορεί να αποφέρει αποτελέσματα.
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άνοιξε την όρεξη σε αυτούς που θέλουν να επαναφέρουν τις πολιτικές της ακραίας λιτότητας του 2010-2014 έλεγε κορυφαίο στέλεχος του κόμματος. Έφθασαν στο σημείο οι Ευρωπαίοι να μιλούν για απολύσεις στο Δημόσιο, κάτι το οποίο έχει να πέσει στο τραπέζι από τότε που ήταν υπουργός των απολύσεων ο κ. Μητσοτάκης στην κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Να αμφισβητήσουν δηλαδή ένα προς ένα όλα τα μέτρα στήριξης που έχουν επιτευχθεί εδώ και 4 χρόνια.
Οι ίδιοι άνθρωποι επιμένουν ότι πλέον είναι εμφανής η προσπάθεια τόσο εκτός όσο και εντός Ελλάδος να καλλιεργηθεί μία εικόνα «καμένης γης» για την οικονομία. «Κάτι τέτοιο δε μπορεί να τεκμηριωθεί από κανέναν οικονομικό δείκτη, αφού για το 2019 προβλέπεται ανάπτυξη 2,3% , πρωτογενές πλεόνασμα 4,1% και όλοι οι οικονομικοί δείκτες βρίσκονται σε διαρκώς ανοδική τροχιά. Και προφανώς, καμία δημοσιονομική τρύπα δεν προκύπτει από τα μέτρα ελάφρυνσης που εξήγγειλε στο Ζάππειο ο Πρωθυπουργός και έχουν ήδη υλοποιηθεί, αφού το κόστος τους ανέρχεται σε 0,6% του ΑΕΠ και η πρόβλεψη για το πλεόνασμα το 2019 είναι στο 4,1% του ΑΕΠ με στόχο 3,5%.»
Τα στελέχη της κυβέρνησης και του κόμματος επιμένουν πάντως ότι αυτή η προσπάθεια γίνεται «προκειμένου σε περίπτωση που βγει πρώτο κόμμα η ΝΔ στις εθνικές εκλογές, να έχει ένα άλλοθι ο κ. Μητσοτάκης να προχωρήσει σε ένα νέο δικής του κοπής μνημόνιο, με όλα αυτά που έχει κατά καιρούς πει είτε ο ίδιος είτε στελέχη του: απολύσεις συμβασιούχων, κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων, μειώσεις μισθών και συντάξεων, κατάργηση 120 δόσεων .»makeleio.gr