Τρίτη, Ιουνίου 18

ΚΑΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΕΛΛΗΝΑ


Με ποιον είσαι, ρε; Με τον Ολυμπιακό ή με τον Παναθηναϊκό. Είσαι με το καλό και επειδή η ομάδα σου εκπροσωπεί το καλό είσαι μ' αυτήν κι όχι με την άλλη που είναι βρώμικη, παρασκηνιακή, αμαρτωλή. Έτσι δεν είναι;
Δεν είσαι με το κακό, είσαι με το έντιμο, το καθαρό, το υγιές και γι’ αυτό είσαι με την ομάδα σου. Με την Ελλάδα είσαι ή με την Τροία; Εδώ σε θέλω.

Σηκώθηκαν τα τομάρια οι Έλληνες να καταλάβουν την Τροία, δεν ήρθαν οι Τρώες στην Ελλάδα. Εσύ με ποιον είσαι; Ελληνικά μιλούσαν και οι Τρώες, την ίδια θρησκεία είχαν, τους ίδιους Θεούς. Σε ρωτάω με ποιον είσαι εσύ; Με τους Έλληνες ή με τους Τρώες. Είσαι με τους Έλληνες γιατί είσαι υπέρ του επιτιθέμενου; Αν ναι, τότε αν ήσουν Τρώας θα ήσουν με την Ελλάδα. Έτσι πάει. Το ίδιο σήμερα, θα ήσουν με την Αμερική, όχι με το Ιράκ και το Αφγανιστάν.
Αποκαλύπτω κάτι φοβερό, με την ευκαιρία. Κατά τον Ερατοσθένη, το 1184, σα σήμερα στις 11 Ιουνίου, έπεσε τελικά η Τροία στα χέρια των επιδρομέων Ελλήνων. Είναι γνωστό ότι για τον Τρωικό Πόλεμο μιλάει ο τυφλός ποιητής, ο Όμηρος, με το έπος του Iλιάδα. Το Ίλιον είναι η Τροία.
Λοιπόν. Η μεγάλη αποκάλυψη. Όποιος ξέρει να διαβάζει θα διαπιστώσει ότι ο Όμηρος δεν έχει καλή κουβέντα ούτε για έναν Έλληνα. Για κανέναν Αχιλλέα, Οδυσσέα, Αίαντα, Αγαμέμνονα, Μενέλαο, όλα αυτά τα καθάρματα που παράτησαν τα βασίλεια τους για να πάρουν εκδίκηση επειδή ένα πουτανάκι, η Ωραία Ελένη, την κοπάνησε με τον Πέρση Πάρη.
Παρακάτω. Ο αποδυτηριάκιας είναι με τον Όμηρο. Ο καλός του έργου για τον ποιητή είναι ο Τρώας Έκτωρ. Αυτός είναι ο γίγαντας. Σ’ αυτουνού το στόμα ο Όμηρος βάζει την τεράστια κουβέντα «Εις οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πάτρης».
Λοιπόν. Με ποιον είσαι, με το σωστό, με το ηθικό, με το άδικο, με τον αμυνόμενο με τον επιτιθέμενο. Εγώ θα σου πω. Με την ποδοσφαιρική ομάδα σου είσαι.
apodytiriakias.gr