Τρίτη, Ιουνίου 25

Σία Αναγνωστοπούλου: Η Συμφωνία των Πρεσπών που καταφέραμε υλοποιείται με πολύ ουσιαστικά βήματα

Την πρώτη συνεδρίαση της Διεθνούς Ομάδας Ειδικών για την επίλυση τυχόν διαφορών των επιχειρηματικών κοινοτήτων Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας, που πραγματοποιήθηκε χθες στα Σκόπια, χαιρετίζει με δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου.

«Με πολύ ουσιαστικά και σταθερά βήματα υλοποιείται η Συμφωνία των Πρεσπών. Χθες στα Σκόπια συνεδρίασε για πρώτη φορά σε ολομέλεια η Διεθνής Ομάδα Ειδικών, αποτελούμενη από αντιπροσωπείες που ορίστηκαν από την Ελλάδα και τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και που ρόλο έχει να εξετάζει και να επιλύει τυχόν διαφορές μεταξύ των επιχειρηματικών κοινοτήτων των χωρών μας σε θέματα εμπορικών σημάτων, επωνυμιών, ονομασιών κ.λπ. Η επόμενη συνάντησή τους ορίστηκε για την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου στην Αθήνα» αναφέρει η κ. Αναγνωστοπούλου και επισημαίνει:
«Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι η Ελλάδα, με τη Συμφωνία των Πρεσπών, έχει ανοίξει το δρόμο για την "αποβαλκανοποίηση" των όποιων προβλημάτων και διαφορών στην περιοχή, ότι έχει εξασφαλίσει το απαραίτητο περιβάλλον διαλόγου που φέρνει την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών σε κλίμα συναίνεσης, ότι έχει γκρεμίσει τα τείχη του αναθεωρητισμού και της άγονης πολιτικής εσωστρέφειας του παρελθόντος».