Πέμπτη, Ιουνίου 6

Αναζητούν πυξίδα στην κυβέρνηση για να αποφύγουν νέα συντριβή

Να δικαιολογήσουν τη συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές αλλά και των περισσοτέρων υποψηφίων που στηρίχθηκαν από το κυβερνών κόμμα επιχειρούν  υπουργοί και κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος κόμματος ενόψει και των εθνικών εκλογών.

Οι δικαιολογίες για τα αίτια της ήττας είναι σε αρκετές περιπτώσεις αστείες και σε κάποιες άλλες προκλητικές καθώς ορισμένοι επιρρίπτουν τις ευθύνες στον κόσμο που δεν κατάλαβε τα θετικά μέτρα της κυβέρνησης ενώ το κλίμα ηττοπάθειας που επικρατεί μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών συνεχίζεται , λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου .
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης φαίνεται ότι… ζήλεψε τη Θεανώ Φωτίου και συντάχθηκε στη γραμμή που χάραξε πρώτη καθώς ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ  κυβερνά στην ουσία λιγότερο από ένα χρόνο.
μιλώντας στο One Channel, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «έχουμε κάτι λιγότερο από ένα χρόνο, μόλις δέκα μήνες που προσπαθούμε να εφαρμόσουμε το δικό μας πρόγραμμα»  κάνοντας λόγο για «σιδερένιο κοστούμι» που κλήθηκε να φορέσει η κυβέρνηση τα χρόνια των μνημονίων.

Συμμετρική συρρίκνωση…

Κάνοντας τον απολογισμό της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κυρίτσης χρησιμοποίησε έναν σχετικά καινούργιο όρο κάνοντας τονίζοντας πως υπέστη συμμετρική συρρίκνωση που είχε να κάνει με όλες τις κοινωνικές τάξεις, με όλες τις ηλικιακές ομάδες» ενώ πρόσθεσε πως υπήρξε κλίμα αθροιστικής δυσαρέσκειας των πολιτών μετά από δέκα χρόνια κρίσης.
Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς φαίνεται πως ακόμη αδυνατεί να καταλάβει πως ο κόσμος δεν ψήφισε και πάλι τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ, τα έριξε στις επιλογές των ψηφοφόρων. Μάλιστα υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έκανε τόσα πολλά θετικά που δεν μπόρεσε να τα ενσωματώσει η κοινωνία.
Αναφερόμενος στο κυβερνητικό έργο, είπε ότι «η κυβέρνηση έκανε πάρα πολλά σοβαρά βήματα που δεν πρόλαβαν να ενσωματωθούν στην κοινωνία και την οικονομία», προσθέτοντας ότι «μπορούμε και πρέπει να επικοινωνήσουμε και να αναδείξουμε την θετική πορεία των πραγμάτων» και έφερε ως παράδειγμα την μείωση της ανεργίας.
Η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου «διάβασε» τα αποτελέσματα των εκλογών με τον δικό της τρόπο καθώς σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ άντεξε χαρακτηρίζοντας το 24% των ευρωεκλογών πολύ σημαντική μαγιά.

«Δεν υπήρχε στρατηγική ήττα»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης υπογράμμισε μιλώντας στην ΕΡΤ ότι δεν υπήρξε στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας πως με το εκλογικό αποτέλεσμα δόθηκαν μηνύματα προς την κυβέρνηση. Ωστόσο παραδέχθηκε ότι «δεν εκτιμούσαμε ότι θα υπήρχε τόσο μεγάλη διαφορά» και πρόσθεσε πως ο λαός στις εθνικές εκλογές θα συμπεριφερθεί εντελώς διαφορετικά διότι το δίλημμα δεξιά ή αριστερά είναι υπαρκτό .



 Αρχική Σελίδα