Παρασκευή, Ιουνίου 21

Ο ανάγωγος της Κυριακής: Ο Λαός το ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά

Πραγματικά αναρωτιέμαι σε ποια χώρα ζω. Οι μισοί Έλληνες έχουν πάθει καθολική αμνησία.
Θυμούνται μόνο ότι λέει ο ΣΚΑΪ τις τελευταίες 15 μέρες. Αλλιώς δεν εξηγείται το περισσό θράσος με το οποίο η Ντόρα Μπακογιάννη βγαίνει και μιλάει περί οικογενειοκρατίας και περί
διορισμών. «Δεν μπορεί να δίνεις την εντύπωση στον νέο, ότι για να διοριστείς πρέπει να έχεις μπάρμπα στην Κορώνη». Και την στριμώχνει ο Κατρούγκαλος και της λέει «εσύ το 2006 είχες βάλει το εικοσιπεντάχρονο τότε γιο σου, ειδικό σύμβουλο». «Είχε τελειώσει το Χάρβαρντ», απάντησε η βασίλισσα της πλουτοκρατίας.
Δηλαδή αν είχε τελειώσει το Χάρβαρντ η κόρη της Τασίας έπρεπε να πάει; Όταν τα παιδιά μας τελειώσουν το Χάρβαρντ μπορούμε να τα διορίζουμε;
Το χειρότερο όμως στην εκπομπή αυτή, ήταν ο τρόπος που χύμηξε ο δημοσιογράφος στον Κατρούγκαλο επειδή τα έλεγε. Ακριβώς όπως τα τσοπανόσκυλα. Αυτή η μετατροπή του συνόλου των δημοσιογράφων σε μαντρόσκυλα της οικογένειας Μητσοτάκη, ξεπερνάει κάθε φαντασία.
Έρχονται με πολύ αέρα, και με πολύ άγριες διαθέσεις. Όσο κι αν προσπαθούν να κάνουν τους κομιλφό κυρίους το αίμα στάζει στα μάτια τους.
Η Ελλάδα περνάει σε άγριες εποχές.
Τη βλέπω να ξανανοίγει η Μακρόνησος.
Η Φώφη θέλει Μητσοτάκη, ο Βαρουφάκης θέλει Μητσοτάκη, το ΚΚΕ δεν το λέει αλλά θέλει κι αυτό κατά βάθος Μητσοτάκη, και όλοι μαζί λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι Αριστερά.
Άρα η Αριστερά πέθανε. Αφού όλοι θέλουν τον Μητσοτάκη και οι ΣΥΡΙΖΑίοι δεν είναι Αριστεροί.
Είμαστε Δεξιοί και δεν το ξέρουμε. Εμπρός λοιπόν παραδοθείτε, στον εκλεκτό του ΣΚΑΪ. Γιατί αυτός ο πρωθυπουργός θα είναι διορισμένος από το ΣΚΑΪ, όπως ο Σημίτης ήταν διορισμένος από το MEGA.
O οποίος Σημίτης μάς είπε ότι υπάρχει κίνδυνος για νέα Ίμια.
Τα Ίμια συνέβησαν γιατί κάποιος υπέγραψε. Υπέγραψε τη γκρίζα ζώνη. Ο Σημίτης είναι ο πρωθυπουργός ο όποιος γκριζάρισε την Ελλάδα και διατάραξε τη γεωγραφική συνοχή της χώρας.
Γιατί οι Τούρκοι δεν μπήκανε επί Ανδρέα Παπανδρέου; Γιατί ήξεραν ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν θα υπέγραφε.
Ήξεραν πότε μπήκαν.
Που μας κάνει και την ανήξερη η μαϊμού.
*** Όταν ο Μητσοτάκης πρωτοείπε για 7ήμερη εργασία, η Πειραιώς μας είπε ότι άλλο εννοούσε. Όταν ο ίδιος είπε σε άλλη φάση ότι δεν θα σταθεί εμπόδιο στο πώς θέλουν να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις κι ότι αν τα βρουν οι επιχειρηματίες με τους εργαζόμενους τι μας νοιάζει εμάς αν έρθει και ο μεσαίωνας, πάλι μας είπαν ότι δεν καταλάβαμε. Τις προάλλες, μιλώντας πάλι σε επιχειρηματία είπε ότι το κράτος δεν πρέπει να κάνει ελέγχους σε επιχειρήσεις και ότι ο ίδιος δεν θα στέλνει τον ΣΔΟΕ. Πάλι δεν καταλάβαμε;
Ανάγωγος είμαι Κυριάκο, δεν είμαι μ@λάκ@ς!
*** Ο Ρέμος που χαρακτήριζε τη Συμφωνία των Πρεσπών ως εγκληματική, αλλά πήγαινε κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο να τραγουδήσει στα καζίνο της Γεύγελης, σχολίασε την πολιτική επικαιρότητα στον Σρόιτερ. «Ο Μητσοτάκης είναι ευφυής άνθρωπος και έχει δυνατότητες να κυβερνήσει αυτόν τον τόπο», είπε με εμφανή δυσκολία ο τραγουδιστής της ελίτ. Ούτε ο ίδιος δεν το πιστεύει, απλά πρέπει να το πει. Με καταλαβαίνετε… Του είπανε, ρε Αντώνη, θέλουμε να τραβήξουμε και τους υπόλοιπους ακροδεξιούς στο κόμμα, πες τίποτα εκεί στους Θεσσαλονικείς να φύγουν απ’ τον Βελόπουλο.
Και ο Αντώνης, ο τροβαδούρος της Δεξιάς, έτρεξε. Που ανάθεμα κι αν έχει διαβάσει μια σελίδα ιστορίας. Έσπασε η μ@λ@κία δύο κομμάτια.
*** Όσους ακροδεξιούς μπόρεσαν να πάρουν ο Άδωνις, ο Πλεύρης, ο Βορίδης τους πήρανε. Κάπως πρέπει να μαζέψουν και τους υπόλοιπους. Το κεντρώο κόμμα του Κυριάκου.
Και από την άλλη, στην Κουμουνδούρου, ακόμα ψάχνουν τα αίτια της ήττας. Η Συμφωνία των Πρεσπών, και η υπερβολική φορολογία. Ακόμα ο Τσακαλώτος πιστεύει ότι αν ένα ζευγάρι παίρνει 1.500 € «καθαρά», είναι μεσαία τάξη.
Άντε συνεννοήσου.
Η μεσαία τάξη λοιπόν έχει επίσης νεύρα, διότι θεωρεί ότι με τα λεφτά της πληρώνει όλα τα επιδόματα των ξένων και των ανέργων.
Πρέπει να υπάρχει επίδομα εργασίας και όχι ανεργίας. Να δίνει τα λεφτά αυτά το κράτος και ο νέος υποχρεωτικά να εργάζεται. Φυλώντας δάση, βοηθώντας δευτερογενώς σε κοινωνικό έργο.
Όχι να κάθονται στις καφετέριες, πέφτοντας σε κατάθλιψη. Στον τόπο αυτό πρέπει να τελειώσει αυτή η αδράνεια. Πολλά σκέφτεται η μεσαία τάξη, γιατί ακούει τον ΣΚΑΪ και γιατί οι τηλεοράσεις και οι δημοσιογράφοι πλέον κατευθύνουν τον κόσμο.
Απλά πράγματα. Επίσης το επιτελείο του Τσίπρα απέτυχε. Πρέπει να απομακρυνθούν από δίπλα του. Όλοι αυτοί που του φούσκωναν τα μυαλά με διάφορες ανοησίες και ξεπερασμένες αντιλήψεις.
Να μην πάμε στο μεσαίωνα, αλλά να μην πάμε και στον Στάλιν.
Υπάρχει μια καινούργια πραγματικότητα, την οποία η Αριστερά πρέπει να την προσεγγίσει με όρους μέλλοντος.
*** Τα αίτια της βαριάς ήττας στις ευρωεκλογές δεν τα έχουν βρει στην Κουμουνδούρου. Ακόμα ψάχνουν και θα ψάχνουν για πολύ ακόμα όπως μαθαίνω. Ούτε σ’ αυτό δεν μπορούν να συμφωνήσουν…
*** Πιο κοντά στην… ελληνική μουσική σκηνή βρέθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Αρχικά, βρέθηκε σε κοινό τραπέζι και φωτογραφήθηκε χαμογελαστός με την τραγουδίστρια – πρώην μοντέλο, Κατερίνα Στικούδη, σε εκδήλωση του Κομμουνιστικού Κόμματος στον Περισσό. Τρεις ημέρες μετά παρακολούθησε την πρεμιέρα της παράστασης «Το δικό μας σινεμά», στο ιστορικό θέατρο «Άλσος», όπου εκεί φωτογραφήθηκε όλο καμάρι δίπλα στη Δέσποινα Βανδή, η οποία και πρωταγωνιστεί στην παράσταση. Αν μη τι άλλο, οφείλουμε να πούμε ως ο Γ.Γ. του ΚΚΕ έχει γούστο.
*** Τη Δευτέρα ο Κατσίκης χτύπησε την πόρτα της ΝΔ, την Τετάρτη έδωσε τα χέρια με τον Λεβέντη. Αυτό δεν είναι μεταγραφική περίοδος, καθαρή δημοπρασία είναι. Και λίγες ημέρες αργότερα, ο Λεβέντης πήρε και τον Νικολόπουλο. Ένωση Κεντρώων, σου λέει μετά…
*** Για μία ακόμα εβδομάδα κράτησε η διαμάχη ανάμεσα στις κόρες της Ζωής Λάσκαρη. Είναι λυπηρό όταν μια ηθοποιός έχει γράψει μία ιστορία με την καριέρα της να αμαυρώνουν τη μνήμη τα ίδια τα παιδιά της. Παντού συμβαίνουν αυτά καθώς συχνά δημιουργούνται προβλήματα μεταξύ κληρονόμων, αλλά καλό θα ήταν να πέσουν οι τόνοι και να μη βγαίνουν όλα αυτά στο φως της δημοσιότητας.
*** Η κυρά Φώφη έβαψε, ίσιωσε το μαλλί και πήγε περήφανη στο Athens Pride. Μόνο που η αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δεν ψήφισε ούτε το σύμφωνο συμβίωσης, τον Δεκέμβριο του 2015, ούτε τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου, τον Οκτώβριο του 2017. Για ψηφοθηρία πήγε στο Σύνταγμα. Ξεκάθαρα.
*** Ο Λαός λοιπόν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά.
Ας κάνει λοιπόν μια επανάληψη να θυμηθεί. Και όταν τα κάνουν σκατά πάλι ξαναφωνάζουν την Αριστερά να τα μαζέψει. Αυτός είναι ο Έλληνας. Στα μπουζούκια πάνω, να σπάει τα πιάτα, να γλεντάει, να χρωστάει, και μετά ο σερβιτόρος να τα μαζεύει και να ξαναστρώνει το τραπέζι για να τα σπάσει και πάλι ο Έλληνας.
Σηκώστε το κεφάλια απ τα βιβλία και δείτε την πραγματικότητα καθαρά. Οι Έλληνες άλλαξαν. Αυτή τη στιγμή ο χειρότερος τους εαυτός ζητάει εκδίκηση από τον καλύτερο τους εαυτό.

 altsantiri.gr