Παρασκευή, Ιουνίου 21

...καινούργια πρόσωπα ΝΕΟΙ άνθρωποι στην ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ...

...η Μαριέττα Γιαννάκου δεύτερη στο επικρατείας της ΝΔ

Μετά την επιλογή του πρώην ανώτατου δικαστικού και υπηρεσιακού πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμένου για τη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε μια ακόμη κίνηση με υψηλό συμβολισμό, ορίζοντας στη δεύτερη θέση της λίστας την πρώην υπουργό Μαριέττα Γιαννάκου.

Στο πρόσωπό της, όπως αναφέρουν πηγές από την Πειραιώς, ο κ. Μητσοτάκης θέλησε να τιμήσει μια γυναίκα πολιτικό, η οποία αντιμετώπισε με σθένος και δύναμη όλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην πολιτική της δράση αλλά και στην προσωπική ζωή της. Έδωσε, επισημαίνουν, αξιέπαινη μάχη με τα προβλήματα υγείας και σκληρό αγώνα ως υπουργός για να προωθήσει αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία, χωρίς να κάνει πίσω ούτε στις αντιδράσεις όσων αντιτάσσονταν στις αλλαγές, όπως για το πανεπιστημιακό άσυλο.
Εκτός από τον κ. Πικραμένο και την κυρία Γιαννάκου, σε εκλόγιμες θέσεις της γαλάζιας λίστας Επικρατείας αναμένεται να βρεθούν δύο από τους στενούς συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη: ο καθηγητής του συνταγματικού δικαίου Γιώργος Γεραπετρίτης και ο υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού Τάκης Θεοδωρικάκος.
Στην Πειραιώς υπολογίζουν ότι θα εκλέξουν σίγουρα πέντε από τους 12 υποψήφιους βουλευτές του ψηφοδελτίου Επικρατείας που κατά πάσα πιθανότητα θα ανακοινωθεί σήμερα. Παρασκευή 21 Ιουνίου. Για την πέμπτη εκλόγιμη θέση οι πληροφορίες θέλουν να αναζητείται μια νέα γυναίκα που έχει διακριθεί λόγω της ενασχόλησής της με επιχειρηματικές πρωτοβουλίες. Πρόσωπα που θα σηματοδοτούν τη βούληση του Κυριάκου Μητσοτάκη για ανανέωση του πολιτικού δυναμικού της Κεντροδεξιάς παράταξης αναμένεται να είναι και οι υπόλοιποι που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο.
Για την τελευταία και τιμητική θέση, ο αρχηγός της ΝΔ τοποθέτησε τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, ο οποίος δεν είναι καν κομματικό μέλος και η επιλογή του έγινε για να συμβολίσει τα ανοίγματα που θέλει να κάνει η ηγεσία της Πειραιώς στις δημιουργικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας.
Μαζί με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να παρουσιάσει και το Κυβερνητικό Πρόγραμμα σε ειδική εκδήλωση που γίνει στις 13.00 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».
Την παρουσίαση του Προγράμματος «για Ισχυρή Ανάπτυξη και Αυτοδύναμη Ελλάδα» θα κάνει ο ίδιος κ. Μητσοτάκης, θέλοντας να δεσμευτεί προσωπικά για το τρίπτυχο των προτάσεων του που συνοψίζεται στη μείωση φόρων και εισφορών, στη δημιουργία νέων δουλειών και στην ασφάλεια της καθημερινότητας των πολιτών.fimotro.gr