Τετάρτη, Ιουλίου 17

Το ειχα ξεχασει αυτο για τους ρεπατζηδες του Καμμενου

Nikolaos Kotsovos
Το ειχα ξεχασει αυτο για τους ρεπατζηδες του Καμμενου
Εξαιρετο κειμενο


Costas Michos
Το ότι κάποιος μπορεί να θεωρείται ότι έχει μια γνώση ή σωρευμένη εμπειρία σε ένα τομέα δεν αποτελεί ικανή προϋπόθεση για να αναλάβει μία θέση ευθύνης.
Θα πρέπει, επιπλέον, να έχει τα προσωπικά χαρακτηριστικά αξιοπιστίας και συνέπειας εκείνα που προστατεύουν όχι μόνο το κύρος της θέσης ευθύνης που κατέχει, αλλά και το γενικό αίσθημα ότι οι επιλογές προσώπων σε θέσεις ευθύνης διέπονται από αρχές.

Ο κ. Τσουβαλάς, που ορίστηκε Γενικός Γραμματέας Δημοσίας Τάξης, είχε καταδεχθεί ως αρχηγός της ΕΛΑΣ να μετάσχει σε μία θλιβερή δημόσια θεατρική παράσταση επικοινωνιακής διαχείρισης του ζωντανού δράματος χιλιάδων συμπολιτών μας μετά την καταστροφή στο Μάτι, για την οποία η αστυνομία είχε σημαντικές ευθύνες. Με την στάση του αυτή έπληξε το κύρος της αστυνομίας και της αξιοπιστίας της ηγεσίας της. Και είτε έχει μετανοήσει, είτε όχι, είναι αμετάκλητα ακατάλληλος για οποιαδήποτε άλλη θέση ευθύνης.
Ο κ. Μαυρωτάς, από την άλλη, που ορίστηκε Γ.Γ. Αθλητισμού και για τον οποίον πολλοί γράφουν καλά λόγια, ήταν αυτός που δέχθηκε να γίνει ο κρίσιμος κρίκος στην υπόθεση των Πρεσπών και να κάνει το ρεπό του Καμμένου, ενώ είναι βέβαιο ότι κατανοούσε ότι ο σκοπός του σχεδίου ήταν η διάλυση του εσωτερικού πολιτικού συστήματος, με ό,τι αυτό θα συνεπαγόταν για το μέλλον της χώρας. Μέχρι, δε, χτες αρθρογραφούσε ως αντιπρόεδρος κόμματος, λέγοντας ότι υπάρχει ένα πολιτικό κενό, εξηγώντας και πως σχεδιάζει το κόμμα του να το καλύψει δια της ανασυστάσεώς του.
Το ξήλωμα των δύο αυτών προσώπων πρέπει να γίνει σήμερα κιόλας.