Τρίτη, Ιουλίου 2

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΟΡΑ; ΟΧΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ.

«ΕΛΛΗΝΑΣ»  πρωθυπουργός  Τσίπρας,  7.9.2015: 

«Μας έκαναν κριτική ότι δήθεν ανοίξαμε τα ελληνικά  σύνορα. Ποια σύνορα; Έχει σύνορα η θάλασσα και δεν το ξέραμε;».


Οι  άθαφτοι  νεκροί  μας.  Βόρειος  Ήπειρος.  Κεντρικό Γκόλικο, Ύψωμα 1615, απέναντι από τον Αυχένα της Μετζγκοράνης.  Τα χιόνια άρχισαν να λιώνουν, αποκαλύπτοντας τους νεκρούς μαχητές.
(Από τη συλλογή του Πέτρου Αρτάνη)

Η μάχη στο Πούντα Νόρντ, 15.02.1941
Η μάχη στο ύψωμα Πούντα Νόρντ σε υψόμετρο 1647 μ. και στον αυχένα Μετζγκοράνης υπήρξε μια από τις φονικότερες της Αλβανίας μετά την μάχη στο
ύψωμα 731.
Εκεί το 44 Σύνταγμα κατατρόπωσε τους Ιταλούς και κατέλαβε το όρος Σεντέλι αλλά με βαριές απώλειες. Δίκαια οι Κρητικοί φαντάροι σημάδεψαν το γεγονός με την μαντινάδα: «Το Πουντανόρι το βουνό και το Μετζικοράνι, έκαμαν μάνες να πονούν, παιδιά 'στειλε στον Άδη».
 Τα 43 και 44 ΣΠ (V Μεραρχία Κρητών), μετά από ορμητικές  επιθέσεις και σκληρό αγώνα, συντρίβουν την ιταλική αντίσταση  και καταλαμβάνουν την κορυφογραμμή Αυχένας χωριού Μετζγκοράνης.
 Ύψωμα Πούντα Νορντ (υψοδ. 1647) - υψοδ. 1260 - 1178 – χωριό  Μαριτσάι - χωριό Αρτζα Ντι Μέντζο της περιοχής Τρεμπεσίνας.   Την ίδια ημέρα το Ι Τάγμα του 39 ΣΠ (ΙΙ Μεραρχία) καταλαμβάνει  την κορυφή 1723 του υψώματος Γκόλικο.



 Κι όμως η θάλασσα έχει σύνορα... 



20/3/2019. Δηλώσεις του κου Κατρούγκαλου "Η Τουρκία με τόσα χιλιόμετρα στην Μεσόγειο δικαιούται να έχει λόγο στην μοιρασιά του αεριού στην ανατολική Μεσόγειο λόγος που η Ελλάδα έχει περισσότερη ΑΟΖ στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο είναι γιατί αυτό το πλεονέκτημα το κέρδισε στα πεδία των μαχών.
Πρώτα στους Βαλκανικούς πολέμους και υστέρα στον πόλεμο του 1940 όπου βρέθηκε στο πλευρό των νικητών και της παραδόθηκαν τα Δωδεκάνησα.
Η Τουρκία ήταν ουδέτερη και έχασε την ευκαιρία να επωφεληθεί. Όπως καταλαβαίνεις σύντροφε στον πόλεμο του 1940, κερδήθηκε η μάχη της Μεσογείου.
Με την θυσία χιλιάδων νέων που χάθηκαν στα βουνά της Αλβανίας.
Διότι στους κυβερνώντες της εποχής εκείνης ήταν γνωστό ότι θα πάρουμε τα Δωδεκάνησα.
Αλλά επειδή οι δικοί σου αγώνες για την ισότητα και η υπόσχεση για επαναπροσληψη εργαζομένων στο δημόσιο σου απέφερε και κάτι μπόνους 12% πουλάς παραμύθι διεθνισμού.
26/7/2019 το γυρίζετε το παραμύθι και μιλάτε για πόλεμο να χρειασθεί. Εσείς που αν ακούσετε τουφεκιά ίσως τα χοντρά να μην προλάβετε να τα κάνετε στην κοντινότερη τουαλέτα αλλά πάνω σας. Γιατί οι περισσότεροι αγώνες που κάνατε ήταν της πλάκας και του Κολωνακίου δηλαδή στις ταβέρνες που από το πολύ φαγητό το αίμα κυκλοφορούσε στο στομάχι και ελάχιστο στον εγκέφαλο σας και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την εμφάνιση εντόνων ιδεοληψιών περί κράτους εξουσίας αλληλεγγύης.


Andreas Bakas