Πέμπτη, Ιουλίου 18

Γ. Πατούλης: Έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις που διασφαλίζουν την κυβερνησιμότητα στους δήμους

Συγκεκριμένες προτάσεις που διασφαλίζουν την κυβερνησιμότητα στους δήμους, έχει καταθέσει ήδη η Κεντρική Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), στον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, προκειμένου να ληφθούν υπόψη στο υπό κατάρτιση σχετικό νομοσχέδιο. 

«Είμαστε σε διαρκή διαβούλευση και πιστεύουμε ότι άμεσα θα πάει στη βουλή το νομοσχέδιο. Είχαμε εξαρχής αναδείξει τα λειτουργικά αδιέξοδα που δημιουργεί ο «Κλεισθένης» και είχαμε επισημάνει πως δεν προχωρά στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις με έμφαση την αποκέντρωση προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού, αλλά αντίθετα ενισχύει το υπερσυγκεντρωτικό κράτος» τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Πατούλης τόνισε επίσης πως από τη νέα θέση του Περιφερειάρχη Αττικής θα βρίσκεται σε διαρκή επαφή και συνεργασία και με τους 66 δήμους της Αττικής με στόχο την ανεύρεση λύσεων σε μια σειρά από φλέγοντα ζητήματα με κυριότερα αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής και το νέο σχέδιο πολιτικής προστασίας. «Σε αυτό το σημείο θέλω να σας προσκαλέσω όλους  την ερχόμενη Τρίτη 23 Ιουλίου στη Ραφήνα, στην επέτειο της τραγωδίας των όσων συνέβησαν στο Μάτι, όπου με πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ ανοίγει ο δημόσιος διάλογος για το νέο εθνικό σχέδιο πολιτικής προστασίας, με έμφαση στην πρόληψη.airetos.gr