Τετάρτη, Ιουλίου 10

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Το είπε ο Τσίπρας αμέσως μετά την ήττα του στις εκλογές. Θα αλλάξω το κόμμα μου.
Παρένθεση. Δικό του είναι το κόμμα. Αρχηγός του Σύριζα είναι και χάρη σ' αυτόν το μαγαζί έγινε πρώτο και παραμένει δυνατά στο κόλπο. Χωρίς τον Τσίπρα ο σύριζας θα παράμενε στο 3 και στο 4%.
Τι θα πει ''χάρη σ' αυτόν'' ο σύριζας έγινε πρωταγωνιστής; Θα πει ότι ''τα λέει'' ωραία και
παραμυθιάζει όσους έχουν προδιάθεση να παραμυθιαστούν. Το ''χάρη σ' αυτόν'' είναι άσχετο με το ότι ο αρχηγός εκφράζει πιο επικοινωνιακά την... αριστερή ιδεολογία και το ανύπαρκτο συριζαίικο πρόγραμμα. Ποια ιδεολογία, για να μην τρελαθούμε, και ποιο πρόγραμμα του κόμματος όταν εφάρμοζαν, μάλιστα βασιλικώτεροι του βασιλέως, τις ντιρεκτίβες των δανειστών,
Τι είναι αυτό που θα αλλάξει στο κόμμα ο Τσίπρας; Το είπε. Ξεκάθαρα. Θα το πάω προς το κέντρο. Αυτό, δηλαδή, που ξεκίνησε κάνοντας υπουργούς και υποψήφιους πρώην υπουργούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, και από τα ορφανά των Ανέλ. Με την ''δικαιολογία'' ότι ο σύριζας ήταν 4% και μεγάλωσε, άρα πρέπει να χωρέσουν κι άλλοι. Άρα, ο σύριζας να καλύπτει κι άλλους ψηφοφόρους.
Δουλεύει τον κόσμο πάλι ο Τσίπρας, που συνεχίζει να αυτοπροσδιορίζεται αριστερός, προοδευτικός, δημοκρατικός. Πολιτικά επιτυχία για ένα αριστερό κόμμα είναι να ριζοσπαστικοποιήσει κόσμο, όχι να πάει πάσο μη αριστερούς πολίτες και να τους ''εκφράζει'' όταν αυτοί είναι δυσαρεστημένοι με το κόμμα της δικής τους παράταξης.
Τον αριστερό κόσμο του Σύριζα πλέον τον εκφράζει ο Βαρουφάκης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, όχι το μαγαζί του Τσίπρα. Ο σύριζας πλέον στηρίζεται εκλογικά στον κόσμο που ψήφιζε το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή τον ένα πόλο του ''παλιού πολιτικού συστήματος'', κατά τους συριζαίους.

apodytiriakias.gr