Καταργεί το θεσμό του Αναρχικού της Γειτονιάς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Καταργεί το θεσμό του Αναρχικού της Γειτονιάς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ανακοίνωσε την κατάργηση του μέτρου

Στην κατάργηση του θεσμού του Αναρχικού της Γειτονιάς προχωρά η νέα ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μετά την ανάληψη καθηκόντων από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, όπως έγινε γνωστό σήμερα.

Κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο με τους αστυνομικούς διευθυντές, αποφασίστηκε η αναστολή του θεσμού που είχε θεσπίσει η προκάτοχος του κ. Χρυσοχοΐδη, Όλγα Γεροβασίλη. Το πρόγραμμα προέβλεπε τον συντονισμό της αντιεξουσιαστικής κοινότητας με την αστυνομία, ώστε οι επιθέσεις εναντίον δημοσίων κτιρίων, καταστημάτων και υπηρεσιών να γίνονται σε συγκεκριμένες μέρες και ώρες, και έτσι οι πολίτες να ξέρουν πότε να αποφεύγουν συγκεκριμένους δρόμους ή να μην φοράνε ρούχα από εύφλεκτα υλικά.
Καταργεί το θεσμό του Αναρχικού της Γειτονιάς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Αντιδρά η Όλγα Γεροβασίλη
Η απόφαση προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Όλγας Γεροβασίλη, η οποία δήλωσε ότι «η νέα κυβέρνηση προφανώς δεν πιστεύει στην πολυφωνία και τις δημοκρατικές διαδικασίες. Με την κατάργηση του μέτρου δεν εκπροσωπείται πλέον η αναρχική κοινότητα, και δεν θα υπάρχει τάξη στα ωράρια των επιθέσεων ώστε ο πολίτης να ξέρει πότε κινδυνεύει να γίνει κάρβουνο.»
Όπως ανακοίνωσε ο κ. Χρυσοχοϊδης, καταργείται επίσης το επίδομα βαρέων και ανθυγιεινών που είχε προτείνει το υπουργείο στους αντιεξουσιαστές, ενώ υπό εξέταση βρίσκεται παλαιότερη απόφαση η αστυνομία να χρησιμοποιεί τραγούδια της Νατάσας Μποφίλιου σε πορείες αντιεξουσιαστών αντί για δακρυγόνα.

 tovatraxi.com