Δευτέρα, Ιουλίου 8

H ΓΡΙΑ ΑΛΕΠΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΛΑ! Η ανάλυση του Γ. Τράγκα για το εκλογικό αποτέλεσμα

tragkas-mitsotakis1488990645
Το παρών στο εκλογικό πάνελ του ALPHA υπό τον Αντώνη Σρόιτερ έδωσε ο Γιώργος Τράγκας. Ο γνωστός δημοσιογράφος σχολίασε ότι αυτές οι εκλογές ήταν ήρεμες και είναι σημαντικό πως η δημοκρατία λειτουργεί. «Δεν είδαμε τις μεγάλες πλατείες όπως συνέβαινε στο παρελθόν και ήταν μια ανούσια, αχυρένια προεκλογική περίοδος όπου και ο Μητσοτάκης και ο Τσίπρας έχουν αποδεχθεί
ποιος είναι ο νικητής και ποιος ο ηττημένος». «Όλοι αισθανόμαστε το εκλογικό αποτέλεσμα» τόνισε ο κ. Τράγκας και καυτηρίασε το γεγονός ότι δεν θυμάται άλλη εκλογική αναμέτρηση που να έχει διεξαχθεί εν μέσω θέρους.
Ο έμπειρος δημοσιογράφος είπε επίσης ότι το αποτέλεσμα της κάλπης θα ήταν πιο αυθεντικό αν στηνόταν νωρίτερα καθώς έχουν κουραστεί οι Έλληνες. Μάλιστα αναφέρθηκε στο γεγονός ότι στο εκλογικό τμήμα που πήγε και ψήφισε επικρατούσαν συνθήκες «Φαρ Ουέστ» με μέλος της εφορευτικής επιτροπής να λιποθυμάει! Κατά τον Γιώργο Τράγκα, μετά τις ευρωεκλογές έρχεται ένα διευρυμένο εκλογικό αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα αυτό καθορίζεται από τρεις παράγοντες: α) Αν η κυβέρνηση βελτιώνει το βιοτικό επίπεδο του λαού β)αν προστατεύει την ζωή και την περιουσία των πολιτών γ) αν διατηρεί την υπερηφάνεια των κατοίκων μιας περιοχής. Όλα αυτά έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στο αποτέλεσμα των εκλογών που θα γίνει γνωστό σε λίγες ώρες. «Ο κ. Τσίπρας έπεσε από τα 40.000 πόδια» υπογράμμισε ο Γ. Τράγκας και τον παρομοίασε με τον Γιώργο Παπανδρέου που συρρίκνωσε το ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με τον κ. Τράγκα οι πολίτες καταψηφίζουν έναν «χαρισματικό αποτυχημένο» τον Αλέξη Τσίπρα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν κερδίζει λόγω ηγετικών χαρακτηριστικών. Ηγέτες σαν τον Ανδρέα Παπανδρέου του 1981 δεν υπάρχουν, είπε.
Μάλιστα, μετά την ανακοίνωση των πρώτων exit poll, ο Γ. Τράγκας παραδέχθηκε τη διαφαινόμενη καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας τονίζοντας πως πορεύεται μόνη της. Είπε ότι ήταν δίκαιο κι έγινε πράξη, καθώς κούρασε ο ΣΥΡΙΖΑ, αν και παραμένει ισχυρή αντιπολίτευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ πλήγωσε την εθνική υπερηφάνεια των Ελλήνων και την μεγάλη καταστροφή στο Μάτι. Ο κόσμος ήθελε αλλαγή και τώρα αναγκαστικά θα ανασκουμπωθεί ο Αλέξης Τσίπρας. Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τόνισε ότι θα πρέπει να αποδείξει πως μπορεί να κάνει 3-4 πράγματα -απ’όσα υποσχέθηκε για να πάει καλύτερα η χώρα. Λόγω πολιτικής αυτοσυντήρησης όλα τα κόμματα θα είναι απέναντι στο νέο πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και θα έχει ενδιαφέρον πως θα αντιδράσει η αντιπολίτευση με τους πλειστηριασμούς (όπου παλιά ασχολιόταν ο Π. Λαφαζάνης) ή την κατάργηση του ασύλου -που αναμφίβολα δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς αστυνομική βία. Τι θέση θα πάρει η αντιπολίτευση με τους καταληψίες;
Ωστόσο ο κ. Τράγκας δήλωσε ότι περίμενε να πάει χειρότερα ο ΣΥΡΙΖΑ από το 24% που έλαβε στις Ευρωεκλογές και αντίθετα κατάφερε να κρατήσει τις δυνάμεις του κοντά στο 30%, ενσωματώνοντας τμήματα του παλαιού ΠΑΣΟΚ.