Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 4

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ «ΜΠΟΜΠΑ»: ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΕ ΡΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ; ΘΑ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ Λ@ΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ -ΠΩΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΣΙΠΡΑ-ΜΟΥΖΑΛΑ! (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΒΑΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΣ !

apokal1
Στη δομή φιλοξενίας της Νέας Καβάλας Κιλκίς φιλοξενούνται ήδη 640 πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι μεταφέρθηκαν χτές με πλοίο από την Λέσβο στο πλαίσιο των προσπαθειών για αποσυμφόρηση της Μόριας.
Παράλληλα  κατέπλευσε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το δεύτερο πλοίο «Άκουα Μπλου» με  722 αιτούντες άσυλο από τη Λέσβο, εκ των οποίων κάποιοι θα μεταφερθούν
επίσης στη Νέα Καβάλα του Κιλκίς και οι υπόλοιποι σε άλλες δομές της Βόρειας Ελλάδας.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έσκασε «ΒΟΜΒΑ»: Γι αυτό μεταφέρουν τους λ@θρο στη Νέα Καβάλα – Δείτε το βρώμικο σχέδιο! (ΦΩΤΟ)
Σύμφωνα με τον Κυριάκο Γιαγλή, από το DRC (Danish Refugee Council), που υποστηρίζει την διαχείριση του συγκεκριμένου camp, έχουν ήδη στηθεί 200 σκηνές που θα φιλοξενήσουν τους νεοαφιχθέντες. “ Πρόκειται για μια προσωρινή λύση, λόγω των αυξημένων ροών που έχουν δημιουργήσει μια επείγουσα κατάσταση” δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γιαγλής, σημειώνοντας πως εκτιμά ότι δεν θα χρειαστεί να παραμείνουν σε όλη τη διάρκεια του χειμώνα.

Οι 1000 περίπου θα εγκατασταθούν στην δομή της Νέας Καβάλας και οι υπόλοιποι θα εγκατασταθούν σε διαφορές άλλες δομές της βόρειας Ελλάδας.
Η εγκατάσταση των προσφύγων και μεταναστών στη δομή της Νέας Καβάλας είναι προσωρινή και πριν το τέλος του μήνα θα μεταφερθούν σε νέα δομή, της οποίας η κατασκευή ολοκληρώνεται.
Για το διάστημα της παραμονής τους στη Νέα Καβάλα, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τονίζει πως οι όποιες επιβαρύνσεις στην τοπική κοινωνία σε θέματα καθαριότητας, παροχής υπηρεσιών υγείας και νερού θα αντιμετωπιστούν άμεσα.

Ας δούμε τώρα το σχέδιο Μουζάλα για την αποσυμφόρηση των νησιών όπως παρουσιάστηκε από τον ίδιο στην Βουλή το 2016, όταν ήταν αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής. Τότε στην Βουλή, αρκετοί βουλευτές της Ν.Δ ασκούσαν σκληρή κριτική, να όμως που όπως θα διαπιστώσετε, τώρα που έγιναν κυβέρνηση ακολουθούν κατά γράμμα το ίδιο σχέδιο!!
Σεπτέμβριος του 2016 και διαβάζουμε μεταξύ άλλων σε άρθρο από το left.gr:
«Το σχέδιο σταδιακής αποσυμφόρησης των νησιών από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες «χωρίς να καταρρεύσει η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας», ανέπτυξε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας απαντώντας σε ερώτηση της ΝΔ.
Το σχέδιο προβλέπει:
-μεταφορά όσων δεν μπορούν να επιστραφούν στην Τουρκία
-μεταφορά των ασυνόδευτων ανήλικων
-διεύρυνση της συμφωνίας σε συνεργασία με εταίρους και Τουρκία για μεταφορά μεταναστών σε κλειστά κέντρα στην ηπειρωτική Ελλάδα.»
Δείτε τώρα στο βίντεο που ακολουθεί, τις επίμαχες δηλώσεις Μουζάλα, από το 15:08 ως το 18:41

makeleio.gr