Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 27

Γ. Τράγκας: Τα πόθεν έσχες των πολιτικών αποδεικνύουν ότι η πολιτική παραμένει ένα προσοδοφόρο επάγγελμα και εν καιρώ μνημονίου

crashonline.gr
Μπορεί να είμαστε στο μνημόνιο. Μπορεί να φεύγουν στο εξωτερικό τα παιδιά μας και η χώρα να πεθαίνει από υπογεννητικότητα. Μπορεί να έχουμε τη μεγαλύτερη ανεργία στην Ευρώπη. Μπορεί να μην έχουμε νοσοκομεία. Περιπολικά και ασθενοφόρα. Μπορεί να υποφέρουν εκατομμύρια συνταξιούχοι και εργαζόμενοι. Εξακολουθούμε όμως να είμαστε η πρώτη πακετοποιία. Η πρώτη βαλιτσοποιία σε όλο τον κόσμο. Γατόνια και λαμόγια. Εδώ δεν είναι όποιος πρόλαβε τον κύριο είδε.. Εδώ φαίνεται καθαρά πλέον ότι όποιος πρόλαβε τα άρπαξε χοντρά. Εδώ αποδεικνύεται η αρπακτή συνοδοιπορεί.

Τα πόθεν έσχες των πολιτικών από το 2015 έως το 2017 που βγήκαν στη δημοσιότητα αποδεικνύουν τη φύση του ανθρώπου. Ξεσκεπάζουν τα ψέματα των πολιτικών που επικαλούνται αγώνες υπέρ των αδυνάμων και εμφανίζονται συχνά πυκνά ως εθνοσωτήρες έτοιμοι να θυσιάσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα προκειμένου να προστατέψουν τις λαϊκές μάζες και τους πιο αδύναμους.
Τα πόθεν έσχες των πολιτικών αποδεικνύουν ότι η πολιτική παραμένει ένα προσοδοφόρο επάγγελμα και εν καιρώ μνημονίου. Μπορεί εύκολα ένας πολιτικός οποιασδήποτε παράταξης να κατηγορεί στα τηλεοπτικά πλατό τους αντιπάλους του για σκάνδαλα, λαδώματα και μίζες αλλά την ίδια ώρα να επιδιώκει πάση θυσία τον πλουτισμό του. Μέσω της πολιτικής. Είναι όλοι αυτοί που ψήφιζαν και με τα δύο χέρια τις περικοπές των συντάξεων και τα υπερπλεονάσματα. Είναι όλοι αυτοί που μιλούσαν για τις λίστες Λαγκάρντ και τα παραδεισένια νησιά, ενώ είχαν καταθέσεις στην Ελβετία και μετοχές στη Black Rock και το έπαιζαν και αριστεροί. Είναι αυτοί που χειρίστηκαν την τραγωδία του ελληνικού λαού και τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν σε βάρος του όλα αυτά τα χρόνια.
Οι περισσότερες εφημερίδες περιγράφουν σήμερα τις καταθέσεις και τα δεκάδες ή εκατοντάδες ακίνητα που έχουν οι υπηρέτες του δημοσίου συμφέροντος στην Ελλάδα.
Το ερώτημα είναι αν τα έχουν δηλώσει όλα. Αλλά αυτό δεν πρόκειται να απαντηθεί, ούτε από εμένα, ούτε από κανέναν. Τα πόθεν έσχες όπως σημειώνουν οι εφημερίδες ήρθαν στη δημοσιότητα χωρίς έλεγχο. Εντύπωση προκαλεί ο πολλαπλασιασμός των χρημάτων και οι καταθέσεις του κου Γιάννη Βαρουφάκη. Ο αριθμός των ακινήτων του κου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και του κου Καμμένου. Οι καταθέσεις του κου Παπαδημούλη. Η περιουσία των κυρίων Τσακαλώτου και Σταθάκη, τα οικόπεδα που αγόρασε η κα Κούνεβα στο Βέλγιο. Η κυρία που ως καθαρίστρια δέχθηκε την επίθεση με βιτριόλι. Οι μετοχές του κου Χατζηδάκη, τα χρέη του κου Κουίκ, της κας Κουντουρά και του κου Ζουράρι. Τα χοντρά λεφτά του κου Κρεμαστινού.
Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί, ο κος Μητσοτάκης και ο κος Τσίπρας εμφανίζονται να βγάζουν το μήνα τους σχεδόν με το ζόρι. Ο Κυριάκος εμφανίζει εισόδημα 3.400 και ο Τσίπρας 2.780 ευρώ. Η κα Φώφη Γεννηματά είναι ευκατάστατη , διαθέτει ακίνητο στη Βούλα, ενώ ο σύζυγός της μια σειρά από ακίνητα σε Αττική και Εύβοια. Ο Καμμένος πήρε δάνειο για να πληρώσει τους φόρους κληρονομιάς της τεράστιας περιουσίας που του άφησε ο πατέρας του. Έχει συμμετοχή σε 66 ακίνητα. Ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων 300.000, εισοδήματα 66.000 και μαζί με τη σύζυγό του έχουν 13 ακίνητα, τρία ΙΧ και δύο δίκυκλα.
Ο Νίκος Παππάς απέκτησε το 2015 οικόπεδο έξι στρεμμάτων στη Σέριφο και εμφανίζεται να έχει κατασκευαστική μαζί με την αδελφή του Αλέξη.
Επί μνημονίου, όπως σημειώνει ο Τύπος πολλαπλασιάστηκαν τα χρήματα πολλών πολιτικών. Οι καταθέσεις τους και γενικά τα εισοδήματά τους. Στα περισσότερα πόθεν έσχες υπάρχει ένα πλήθος ακινήτων, τα οποία κανείς δεν γνωρίζει πως αποκτήθηκαν. Αν είναι δάνεια ή κληρονομιές ή αποκτήματα από τους μικρούς πολιτικούς μισθούς. Δηλαδή εδώ υπάρχει το.. αγριοταπαίρνουν.