Σάββατο, Νοεμβρίου 2

Νέα πρόκληση Σόρος: «Είμαι πολύ υπερήφανος για τους εχθρούς που έχω» – Προμηνύει νίκη για την παγκοσμιοποίηση το 2020

Σόρος: Επιτέλους χάνονται τα Έθνη !

Ο γνωστός δισεκατομμυριούχος Τζόρτζ Σόρος πιστεύει ότι η παγκόσμια αύξηση του εθνικισμού – από το Brexit μέχρι τον Trump – είναι μια εκτροπή και ότι η παγκοσμιοποίηση θα αναζωπυρωθεί μετά τις εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ και δήλωσε «πολύ υπερήφανος για τους εχθρούς του»!

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη στους New York Times (στην οποία επίσης ενέκρινε την Elizabeth Warren για νέα πρόεδρο των ΗΠΑ), ο 89χρονος επενδυτής αναφέρθηκε «Στην Άμυνα της Ανοιχτής Κοινωνίας» ως σήμα του παγκόσμιου χαρακτήρα και δήλωσε υπέρ της σε αντίθεση με την
προσέγγιση της φιλοσοφίας «First America» ​​του Trump, τις συζητήσεις για το Brexit και τους εμπορικούς πολέμους.

Ειδικότερα, ο κ. Σόρος είναι πεπεισμένος ότι το τόξο της ιστορίας μπορεί σύντομα να γυρίσει πίσω , ότι η εκλογή του κ. Trump και το Brexit ήταν το Κορύφωμα της αντι-παγκοσμιοποίησης και ότι έρχεται μια αντίδραση σε αυτόν τον εθνικισμό.

«Ο Trump κάνει ακόμα μια τεράστια ζημιά», είπε. «Θέλω να πω, μόλις την περασμένη εβδομάδα, αυτό που έκανε στη Μέση Ανατολή ήταν καταστροφικό για την επιρροή της Αμερικής στον κόσμο», ανέφερε, αναφερόμενος στην απόσυρση αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία.

Ο Σόρος λέει ότι το φαινόμενο «Trump» είναι μια εκτροπή και σαφώς θέτει τα προσωπικά του συμφέροντα μπροστά από τα εθνικά συμφέροντα «, προσθέτοντας: » Αυτό είναι γεγονός «.


«Νομίζω ότι θα συμβάλλω στην κατάργησή του το επόμενο έτος, οπότε προβλέπω ελαφρώς ότι τα πράγματα θα αλλάξουν».