Κυριακή, Δεκεμβρίου 15

Κομπούχα: Ένα παμπάλαιο σπιτικό γιατρικό

Κομπούχα: Ένα παμπάλαιο σπιτικό γιατρικό
Του Παναγιώτη Ρωμανού | ©TherapyWave.eu
Στη σημερινή εποχή βιώνουμε μία επιστροφή στις φυσικές θεραπευτικές μεθόδους και σε φάρμακα και τροφές φυσικής προέλευσης- μακριά από βιομηχανοποιημένα προϊόντα. Αυτός μπορεί να είναι ένας από τους λόγους της μεγάλης γοητείας που ασκεί στο σύγχρονο άνθρωπο που ενδιαφέρεται για την διατήρηση της υγείας του το υγιεινό ποτό που ονομάζεται Κομπούχα.

Το Κομπούχα προέρχεται από την περιοχή της Ανατολικής Ασίας και πέρασε στη Γερμανία μέσω της Ρωσίας στις αρχές του εικοστού αιώνα.
Αυτό το παμπάλαιο σπιτικό γιατρικό χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο και σε άλλες χώρες για την καταπολέμηση πολλών προβλημάτων υγείας ή απλώς για την ευεξία που προκαλεί σε όσους το πίνουν.

Το “μανιτάρι” έχει τη μορφή ζελατινοειδούς, σκληρής και επίπεδης μεμβράνης.

Ζει σε διάλυμα από νερό, τσάι και ζάχαρη, στο οποίο πολλαπλασιάζεται συνεχώς μέσω εκβλάστησης. Ο “μυκητώδης” δίσκος στην αρχή απλώνεται σ’ ολόκληρη την επιφάνεια του δοχείου που τον περιέχει και κατόπιν αυξάνει το πάχος του.
Όταν κάποιος το φροντίζει σωστά, το “μανιτάρι” ευδοκιμεί, εκβλαστάνει, και θα συντροφεύει τον ιδιοκτήτη του σε όλη του τη ζωή. Κατά τη διάρκεια των διαδικασιών ζύμωσης και οξείδωσης, το μανιτάρι πραγματοποιεί διάφορες πολύπλοκες αντιδράσεις μέσα στο διάλυμα θρέψης του.
Τρέφεται από το τσάι και τη ζάχαρη και σε αντάλλαγμα παράγει μέσα στο ποτό άλλες πολύτιμες για τον άνθρωπο ουσίες. Επομένως η καλλιέργεια Κομπούχα είναι πραγματικά ένα εκπληκτικό μικροσκοπικό βιοχημικό εργοστάσιο.
Από πάρα πολλές ερευνητικές εργασίες που έχουν γίνει σε διάφορες χώρες, έχει διαπιστωθεί ότι το ποτό Κομπούχα περιέχει τα ακόλουθα συστατικά:
Μεταξύ των πολλών, καλά τεκμηριωμένων ευεργετικών αποτελεσμάτων του ποτού Κομπούχα είναι και τα ακόλουθα:
Στο βιβλίο των Εκδόσεων Εισέλιξη “Κομπούχα, το Παραδοσιακό Ελιξίριο της Ανατολής” των Alick & Mari Bartholomew θα βρείτε συμβουλές αντιμετώπισης διαφόρων διαταραχών με το Κομπούχα και με άλλες φυσικές μεθόδους, ιστορικά ασθενών, συνταγές μαγειρικής, παρασκευή φυσικών καλλυντικών και χρήση του Κομπούχα σε ζώα και φυτά.
Αν θέλετε να βελτιώσετε την υγεία σας και την υγεία των συνανθρώπων σας με ανέξοδο τρόπο, μπορείτε να πάρετε μια καλλιέργεια Κομπούχα από κάποιον που την χρησιμοποιεί και να ακολουθήσετε τις οδηγίες πώς να την αναπτύξετε, να τη διατηρήσετε υγιή και να τη διαδώσετε.
Για όποιον ενδιαφέρεται να ασχοληθεί σοβαρά με την καλλιέργεια του παραδοσιακού ελιξιρίου της Ανατολής, μπορεί να επικοινωνήσει με την πηγή του άρθρου.
“Τροφή-Φάρμακο”: Θέλω να σας επισημάνω πως η συγκεκριμένη καλλιέργεια δεν είναι απλή και θα πρέπει να γίνεται υπό επιτήρηση γνώστη. Για παράδειγμα δεν θα πρέπει ποτέ να αποθηκεύσετε το υγρό του κομπούχα σε σκεύη κεραμικά, ζωγραφισμένα ή από αμμοβολημένο κρύσταλλο, καθώς τα οξέα ενδέχεται να εκλύσουν τοξικές ουσίες.
Επίσης λέγεται πως η μακροχρόνια ή η υπερβολική χρήση μπορεί να επιφέρει βαριές τοξικής μορφής δηλητηριάσεις όπως και ο χαλασμένος μύκητας, ενώ θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα σχολαστικοί με την αποστείρωση των σκευών, αλλά και των χεριών σας.

Παναγιώτης Ρωμανός
©TherapyWave.eu
από