ΣΥΡΙΖΑ: Προκλητική τροπολογία Βρούτση για συνταξιούχους δημοσίου -μετακλητούς

ο Βρούτσης φέρνει απόφαση όπου συνταξιούχοι δημοσίου δύνανται να προσλαμβάνονται σε υπουργικά γραφεία ως μετακλητοί και θα παίρνουν και την μπόλικη σύνταξη ως δ.υ ή ευρύτερου δημόσιου ατόφια χωρίς μειώσεις

Προκλητική τροπολογία καταγγέλλουν ΣΥΡΙΖΑ και «Αυγή». Με διάταξη Βρούτση στο νέο ασφαλιστικό (το οποίο αναμένεται να αναρτηθεί σε δημόσια διαβούλευση το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα και θα κατατεθεί και στη Βουλή το πρώτο 1 5ήμερο του Φεβρουαρίου), επιτρέπεται στους συνταξιούχους του Δημοσίου να εργάζονται με μισθό και χωρίς καμία περικοπή στη σύνταξή τους!

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, πρόκειται για ρύθμιση η οποία επιτρέπει σε εκατοντάδες «γαλάζια» στελέχη να διορίζονται σε επιτελικές κυβερνητικές θέσεις – κλειδιά εισπράττοντας ταυτόχρονα και τη σύνταξή τους. Συγκεκριμένα, με τη ρύθμιση αυτή, καταργείται το ισχύον καθεστώς, που προβλέπει αναστολή της σύνταξης σε περίπτωση διορισμού σε διοικητική θέση ή θέση μετακλητού.
Η αποκάλυψη της συγκεκριμένης ακραίας ρουσφετολογικής διάταξης έγινε από τον ίδιο τον υπουργό Εργασίας σε συνάντησή του με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ στα μέσα της εβδομάδας. Μάλιστα, όπως τονίζει η «Αυγή», τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΑΔΕΔΥ άκουσαν εμβρόντητα τον υπουργό Εργασίας να χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη ρύθμιση «τομή»,  όπως ανέφερε, έτσι θα δοθεί η δυνατότητα εργασίας στο Δημόσιο συνταξιούχων δημοσίων υπαλλήλων χωρίς περικοπή μάλιστα της σύνταξής τους
Με άλλα λόγια, σχολιάζει το ρεπορτάζ, ενώ η ανεργία παραμένει κολλημένη σε δυσθεώρητα επίπεδα (17 %), η Ν.Δ έρχεται να χαρίσει στα γαλάζια μεγάλα παιδιά και μισθό και σύνταξη επαναφέροντας άλλη μια εκδοχή του κομματικού κράτους των ημετέρων με τα χρήματα του ελληνικού λαού
ΣΥΡΙΖΑ: «Μετά τα «γαλάζια παιδιά» η κυβέρνηση Μητσοτάκη βολεύει και τους «γαλάζιους παππούδες»
Για την τροπολογία εξέδωσε το μεσημέρι του Σαββάτου 18/1 ανακοίνωση του γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας τα εξής:
«Η τροπολογία που ετοιμάζει για τους συνταξιούχους του δημοσίου τομέα η κυβέρνηση Μητσοτάκη, την οποία αποκαλύπτει σε σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της η εφημερίδα Αυγή, συνιστά πρόκληση για όλη την κοινωνία.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, με τροπολογία που σχεδιάζει να φέρει προς ψήφιση, και μάλιστα άμεσα, ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, οι συνταξιούχοι του δημοσίου θα μπορούν να στελεχώνουν θέσεις συμβούλων υπουργικών γραφείων, χωρίς να περικόπτεται η σύνταξη τους (!), όπως ισχύει μέχρι σήμερα.
Δεν φθάνει που η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αυξάνει  τον αριθμό και τους μισθούς των μετακλητών στο δήθεν επιτελικό κράτος. Τώρα, πέρα από τα «γαλάζια παιδιά», επιχειρεί να βολέψει και τους «γαλάζιους παππούδες»!
Κάθε μέρα που περνάει, καθίσταται όλο και πιο ξεκάθαρο ότι το μοναδικό μέλημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι η τακτοποίηση ημετέρων. Η ΝΔ επιστρέφει τη χώρα στην εποχή, τη νοοτροπία και τις πρακτικές του «Μαυρογιαλούρου», από τις οποίες η ίδια δεν έχει ξεφύγει. Προειδοποιούμε τον κ. Βρούτση να μην προχωρήσει στην κατάθεση της κατάπτυστης τροπολογίας αυτής. Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη να μετατρέψει το δημόσιο σε ρουσφετολογικό μηχανισμό για το κόμμα του».
aftodioikisi.gr