Τετάρτη, Φεβρουαρίου 19

Δεν είμαστε καλά..! Στα κατασχεμένα σπίτια των Ελλήνων και με επιδότηση θα στεγάσουν 87.900 «ΨΕΥΤΟπρόσφυγες» ...

Το πλάνο του ΟΗΕ για τη φιλοξενία 87.900 προσφύγων και αιτούντων άσυλο από τον Μάρτιο • Το ενοίκιο θα πληρώνεται από την Κομισιόν.

Το ενοίκιο για τη διαμονή 87.900 προσφύγων σε διαμερίσματα έξι ελληνικών πόλεων θα πληρώνει για τα επόμενα δύο χρόνια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου, που είχε εξαγγελθεί τον περασμένο Δεκέμβριο από ΟΗΕ και Κομισιόν, κάνει πρεμιέρα από τον επόμενα μήνα και αναμένεται να τεθεί στο επίκεντρο του τρόπου διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης από τη χώρα μας μέχρι και το 2017.

Σύμφωνα με τη Realnews, οι πρόσφυγες θα μείνουν σε κατοικίες που θα ενοικιαστούν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λέσβο, Ρόδο αλλά και στον νομό Έβρου. Ήδη σε διάφορες περιοχές της Αθήνας έχουν βρεθεί περίπου 400 διαμερίσματα, στα οποία οι πρόσφυγες θα αρχίσουν να εγκαθίστανται από τις αρχές Μαρτίου. Ο τελικός στόχος είναι η ενοικίαση συνολικά 2.400 κατοικιών, οι οποίες θα μπορούν να στεγάζουν περίπου 5 άτομα η καθεμία. Οι υπεύθυνοι του προγράμματος σημειώνουν πως η αναζήτηση των διαμερισμάτων θα γίνει από την κοινή αγορά ακινήτων, ενώ οι κατοικίες που θα μισθωθούν θα έχουν ένα ανώτατο όριο ενοικίου ύψους 400 ευρώ κάθε μήνα.

Παράλληλα, θα προωθηθεί η σύναψη συμβολαίων με ξενοδοχεία, τα οποία θα συμβάλουν και αυτά στις θέσεις φιλοξενίας είτε μέσω της πληρωμής κάποιων δωματίων με “βάουτσερ” είτε μέσω της μίσθωσης ολόκληρων ξενοδοχείων.

Οι 87.900 πρόσφυγες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Η πρώτη αφορά 66.400 άτομα που θα προέρχονται από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν, τα οποία εντάσσονται στον μηχανισμό μετεγκατάστασης σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή η κατηγορία φιλοξενούμενων θα έχει μέγιστη διάρκεια παραμονής στα μισθωμένα διαμερίσματα έως και δύο μήνες. (Σημείωση δική μας: Μετά το δίμηνο θα αναχωρούν για πού οι ξεριζωμένοι,ώστε να πάρουν τη θέση τους οι επόμενοι;) Οι υπόλοιποι 21.500 θα προέρχονται από όλες τις άλλες χώρες. Πρόκειται για άτομα που υποβάλλουν στη χώρα μας αίτηση για άσυλο.

Παράλληλα, το ίδιο πρόγραμμα πρόκειται να προωθήσει και τον θεσμό της “ανάδοχης οικογένειας”, δηλαδή τη συγκατοίκηση των προσφύγων με άτομα που μπορούν να τους φιλοξενήσουν στα σπίτια τους.

https://thesecretrealtruth.blogspot.com
 ksipnistere.com