Τον Τζούλιαν Ασάνζ επισκέφθηκε στη φυλακή ο Γιάνης Βαρουφάκης

Γιάνης Βαρουφάκης: Για το μόνο έγκλημα για το οποίο κατηγορείται ο Ασάνζ είναι η δημοσιογραφία
Ασάνζ φυλακή Wikileaks

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 πήγε στη φυλακή Belmarsh της Αγγλίας όπου κρατείται, συνοδευόμενος από τον πατέρα του ιδρυτή των Wikileaks
Tον Τζούλιαν Ασάνζ επισκέφθηκε, συνοδευόμενος από τον πατέρα του ιδρυτή των Wikileaks, ο Γιάνης Βαρουφάκης, στη φυλακή Belmarsh της Αγγλίας όπου κρατείται. Συνοδευόταν από τον πατέρα του ιδρυτή των Wikileaks.
Σε δηλώσεις του αμέσως μετά, ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 είπε «ότι το μόνο έγκλημα για το οποίο κατηγορείται ο Ασάνζ είναι η δημοσιογραφία» και κάλεσε τους παριστάμενους ρεπόρτερ
να φροντίσουν αυτό να μαθευτεί, γιατί είναι οι επόμενοι που θα βρεθούν στο στόχαστρο.

«Ο Ασάνζ σαπίζει στη φυλακή» τόνισε ο κ. Βαρουφάκης «μόνο και μόνο γιατί αποκάλυψε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, από ανθρώπους που όχι μόνο δεν αντιμετώπισαν στο ελάχιστο τις συνέπειες των πράξεών τους, αλλά αντίθετα πλούτισαν απ’ αυτές».


Ο Γιάνης Βαρουφάκης έκανε λόγο για απάνθρωπες συνθήκες κράτησης του Ασάνζ, σε πλήρη απομόνωση από τον έξω κόσμο, με το μυαλό του αλλά να παραμένει σε εγρήγορση, όπως είπε. «Ήρθα για να του δώσω θάρρος και κατέληξα να αντλώ δύναμη από αυτόν. Είναι μια δύναμη της φύσης», ανέφερε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25, που σημείωσε: «Πρέπει να σταματήσουμε την έκδοσή του, στο όνομα 300 χρόνων προόδου, τριών αιώνων υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των πολιτικών ελευθεριών στη Δύση και στον κόσμο».


{{-PCOUNT-}}9{{-PCOUNT-}}https://www.altsantiri.gr/parapolitika_

_

Translate my blog to

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Εγγραφείτε τώρα