Παρασκευή, Φεβρουαρίου 28

Αποστόλου : “Γερμανός” Γ.Γ. του ΝΑΤΟ…


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Έλαβαν μέρος στην προχθεσινή κοινοβουλευτική συνέλευση του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, από την πλευρά της Ελλάδος οι Βουλευτές: Μαριέττα Γιαννάκου και Μανούσος Βολουδάκης (ΝΔ)! Θεοδώρα Τζάκρη και Μάριος Κάτσης (ΣΥΡΙΖΑ) και ο Ανδρέας Λοβέρδος (ΚΙΝΑΛ)!
Η ελληνική αντιπροσωπία ωστόσο αποχώρησε, όταν επιχειρώντας να τοποθετηθούν οι Έλληνες Βουλευτές περί του ζητήματος της παράνομης συμφωνίας Τουρκίας
– κυβέρνησης Τρίπολης, αναδεικνύοντας πως με αυτήν παραβιάζονται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, ο προεδρεύων της συνελεύσεως συνεχώς τους διέκοπτε, προφανώς γιατί ήταν σε εντεταλμένη υπηρεσία!
Σε μια εντεταλμένη υπηρεσία που είναι επί σειρά ετών το ΝΑΤΟ κατά των ελληνικών συμφερόντων και υπέρ της Τουρκίας! Ειδικότερα, από την εποχή που ανέλαβε Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ ο Νορβηγός – εκλεκτός της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ με την προώθηση της οποίας έγινε Γ.Γ. του ΝΑΤΟ  –  Γενς Στόλτενμπεργκ (Jens Stoltenberg),
Αξίζει παρακάτω να σας παραθέσω κάποια χρήσιμα στοιχεία που μου έστειλε πολύ καλός φίλος της στήλης:
«O Jens Stoltenberg, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ,  νορβηγικής καταγωγής και πρώην Πρωθυπουργός της Νορβηγίας. Η Νορβηγία πριν από τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και επί εκατονταετίες, μαζί με την Δανία κατείχαν δύο περιοχές, το Schleswig  και  Holstein, οι οποίες την 23η Αυγούστου 1946 προσαρτήθηκαν ως Schleswig – Holstein, Κρατίδιο της νυν Ομοσπονδιακής  Γερμανίας.
Ο Gerhard Stoltenberg, ήταν ένας από τους σημαντικότερους πολιτικούς της Ομοσπονδιακής Γερμανίας, και από το πολύ στενό περιβάλλον του πρώτου Καγκελαρίου Konrad Adenauer, ιδρυτού του Χριστιανό-Δημοκρατικού Κόμματος (CDU), και των επόμενων Καγκελαρίων που ανέδειξε το CDUτων Ludwig ErhardKurt Georg Kiesinger και Helmut Kohl. Διετέλεσε Πρωθυπουργός του γερμανικού κρατιδίου του Schleswig – Holstein από το 1971 έως το 1982  και ως τέως Πρόεδρος του Bundesrat  (Άνω Βουλή της Ομοσπονδιακής Γερμανίας) το 1977/78. Δηλαδή ο όρος Schleswig προέρχεται από την πόλη Schleswig . Το όνομα προέρχεται από την είσοδο Schlei στα ανατολικά και το Vik σημαίνει είσοδος στην Παλαιά Νορβηγία ή οικισμός στην Παλαιά Σαξονία. Εν κατακλείδι υπογραμμίζω την συγγένεια αυτού του  Κρατιδίου της Ομοσπονδιακής Γερμανίας με την Νορβηγία και των  δύο ανδρών Jens και  Gerhard Stoltenberg».
Αντιλαμβάνεστε λοιπόν φίλες και φίλοι γιατί – ειδικότερα – σήμερα το ΝΑΤΟ είναι τόσο εχθρικό έναντι της Ελλάδος και τόσο φιλικό προς την Τουρκία;;

Απασφαλίζει ο Πούτιν κατά του Ερντογάν και της Δύσης…


Η Ρωσία αντιτάχθηκε σήμερα στην υιοθέτηση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μιας κοινής δήλωσης με την οποία θα ζητείτο η παύση των εχθροπραξιών και ο σεβασμός του ανθρωπιστικού διεθνούς δικαίου στη βορειοδυτική Συρία, έπειτα από πρόταση της Γαλλίας, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο διπλωματικές πηγές.
“Η Ρωσία είπε όχι”, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο πρεσβευτής της Γαλλίας στον ΟΗΕ Νικολά ντε Ριβιέρ, εμφανώς οργισμένος, μετά το τέλος μια άκρως τεταμένης συνεδρίασης κεκλεισμένων των θυρών του Συμβουλίου.
“Δεν θα εκδοθεί κοινή δήλωση”, “δεν κατέστη δυνατό”, επιβεβαίωσε ο Βέλγος ομόλογός του Μαρκ Πέκστεεν ντε Μπουτσφέρβε, ο ασκών χρέη προέδρου στο Συμβούλιο Ασφαλείας τον Φεβρουάριο.
Σύμφωνα με διπλωμάτες, η συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών σηματοδοτήθηκε από ανταλλαγές “ύβρεων” και διεξήχθη σε άκρως τεταμένο κλίμα. Η Ρωσία καταφέρθηκε κατά των Δυτικών κατηγορώντας τους “ότι δεν κατανοούν τη ρωσική θέση”, ανέφερε ένας από τους διπλωμάτες. “Το Συμβούλιο παρέλυσε εντελώς” σημείωσε ο ίδιος.
Την άρνηση της Ρωσίας στην υιοθέτηση μιας κοινής δήλωσης με την οποία θα ζητείτο η παύση των εχθροπραξιών στην περιοχή της Ιντλίμπ στήριξε και η Κίνα, σύμφωνα με διπλωμάτες.
Κατά τη διάρκεια της ανοικτής συνεδρίασης που προηγήθηκε, ο Ρώσος πρεσβευτής Βασίλι Νεμπένζια ζήτησε από τις χώρες της Δύσης να σταματήσουν να “προστατεύουν τις τρομοκρατικές οργανώσεις” και να “παίζουν το χαρτί των βασάνων” των αμάχων…
(Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ)!!

Θα χυθεί Νεοδημοκρατικό αίμα;


Το χουνέρι που υπέστη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη δεν καταπίνεται εύκολα! Ακούς εκεί να τον αντικαταστήσει με την αριστερή Αικατερίνη Σακελλαροπούλου με καταβολές από το ΚΚΕ!
Μας ενημέρωσαν λοιπόν πως ο Προκόπης Παυλόπουλος είχε τελευταίως κάποιες επικοινωνίες με τον ομόλογό του Πορτογάλο Μαρσέλο Ρομπέρο ντε Σόουζα!
Γιατί άραγε, ενδεχομένως και να διερωτηθείτε!
Θα σας απαντήσω, όπως ακριβώς μου το μετέφεραν:
Για να μεσολαβήσει ο Πορτογάλος Πρόεδρος στον συμπατριώτη του Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, ώστε να καθυστερήσει την “αναγνώριση” της παράνομης συμφωνίας Τουρκίας – κυβέρνησης Τριπόλεως!
Εάν η είδηση αληθεύει, φαντάζεστε τι μένος έχει ο Προκόπης Παυλόπουλος κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη; Και όπως επίσης μου είπανε, σύντομα θα χυθεί “αίμα στην αρένα”!!

Πού χάθηκαν αλήθεια, οι Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς;


Η ελληνική κυβέρνηση με τα “όργανά” της, οδηγούν ταχέως την Ελλάδα στην διάσπασή της μέσω της Χάγης! Πού βρίσκονται άραγε οι μέχρι πρότινος υπέρ-μαχητές των εθνικών μας ζητημάτων, οι δυο πρώην Πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς;
Οι οποίοι πολύ πρόσφατα με τον δημόσιο λόγο τους κατάγγειλαν την ελληνική κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά για τα Ελληνοτουρκικά; Όταν μάλιστα η κυβέρνηση της ΝΔ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα επιτάξει την γη των Ελλήνων; Πότε θα λάβουν (αν λάβουν) ουσιαστικές πρωτοβουλίες ανατροπής των προαποφασισμένων;;