Δευτέρα, Μαρτίου 23

''Πυρηνική-βόμβα'' στα σύνορά μας: 145.000 κρούσματα με κορωνοϊό έχει η Τουρκία - Τα χειρότερα έρχονται για τον Ερντογάν - Βίντεο

Αποκάλυψη Τούρκου καθηγητή.
ΗΤουρκία φαίνεται ότι αντιμετωπίζει ένα τεράστιο κύμα περιστατικών με κορωναϊό, ενώ οι πραγματικές διαστάσεις και η εξέλιξη της νόσου στην χώρα οδηγεί σε εφιαλτικά σενάρια, τα οποία προσπαθεί επιμελώς να αποκρύψει το καθεστώς Ερντογάν.

Τούρκος καθηγητής πνευμονολόγος αποκάλυψε σε εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο ότι ο πραγματικός αριθμός των περιπτώσεων του κορωναϊού είναι πιθανώς περίπου 145.000 στην χώρα, ενώ τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα.


Ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας από την άλλη πλευρά, δήλωσε σήμερα ότι μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί μόνο 359 περιπτώσεις και υπάρχουν τέσσερις θάνατοι.

Κρατική τρομοκρατία στην Τουρκία για να μην μιλάνε οι πολίτες για το θέμα


Σύμφωνα με εντολή του τουρκικού υπουργείου εσωτερικών προς όλες τις επαρχίες, θα ξεκινήσει άμεση νομική διαδικασία και συλλήψεις σε άτομα που διασπείρουν ειδήσεις σε κοινή χρήση, με στόχο τη δημιουργία φόβου, ανησυχίας και πανικού στο κοινό σχετικά με τον ιό στην χώρα.

Για παράδειγμα ο κυβερνήτης του Κίρκλαρελι, δήλωσε ότι σύμφωνα με εντολή της Άγκυρας, θα κινηθεί άμεση νομική διαδικασία  εναντίον οποιουδήποτε διαπιστώνεται ότι διασπείρει ψευδείς ειδήσεις σχετικά με τον κορωνοϊό, προκειμένου να δημιουργήσει φόβο, άγχος και πανικό στον τουρκικό λαό.

Σε μια γραπτή ανακοίνωση του γραφείου του κυβερνήτη αναφέρθηκε ότι τα εγκλήματα «δημιουργίας άγχους, φόβου και πανικού στο κοινό», μέσω των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης και άλλων μέσων θα παταχθούν με την δέουσα αυστηρότητα από τις τουρκικές αρχές, σχετικά με την παγκόσμια επιδημία που έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο.

Η ανακοίνωση υπενθύμισε ότι ο αξιωματικός Α.Τ., ο οποίος εργαζόταν στον Μουφτή του Çukurova, έστειλε αβάσιμα μηνύματα σχετικά με τον κορωνοϊό σε περίπου 10.000 ανθρώπους στα Άδανα, για αυτό και τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα και συνελήφθη.

"Αυτοί που διασπείρουν αβάσιμες ειδήσεις και δημοσιεύσεις σχετικά με τον κορωνοϊό θα συλληφθούν. Αυτές οι ειδήσεις  δεν αντικατοπτρίζουν την αλήθεια, είναι αβάσιμες, προκαλώντας  πανικό και άγχος”.

Ο κυβερνήτης του Kırklareli, που είναι ο εξουσιοδοτημένος φορέας για τις απαραίτητες πληροφορίες και τα δελτία τύπου σε επαρχιακό επίπεδο, ελέγχει την Διεύθυνση Αστυνομίας της επαρχίας και τις ειδικές ομάδες της επαρχιακής χωροφυλακής, προκειμένου να συλληφθούν οι υπαίτιοι στα πλαίσια  δραστηριοτήτων περιπολίας, τονίζει ο τουρκικός τύπος.

Όχι λοιπόν μόνο κρύβουν τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων στην Τουρκία οι Αρχές, αλλά θα συλλαμβάνουν άμεσα όποιον διασπείρει, πιθανότατα αληθινές ειδήσεις για την πραγματική κατάσταση στην χώρα.

Μέσα στο χάος αυτό, ο Τούρκος υπουργός Υγείας Fahrettin Koca δήλωσε: «Με ρωτούν εάν θα δηλώσουμε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Δεν υπάρχει λόγος να το κάνουμε αυτό. Θα πρέπει να λάβετε τα δικά σας μέτρα ", δήλωσε ο ίδιος  προσθέτοντας ότι οι άνθρωποι πρέπει να αποφεύγουν να βγαίνουν έξω μέσα στις επόμενες δύο έως τρεις εβδομάδες.

"Ο καθένας πρέπει να δηλώσει τη δική του κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Όσο περισσότερο είμαστε αυστηροί στο θέμα αυτό, τόσο περισσότερο εμποδίζουμε τον ιό να εξαπλωθεί ", δήλωσε ο  Koca στην Hürriyet , προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει λόγος να δηλώνεται εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Όταν ρωτήθηκε για τις κλινικές δοκιμές, ο Koca είπε ότι εάν ένα άτομο είναι αρνητικό στον κορωνοϊό, η εξέταση αυτή θα επαναληφθεί τρεις ημέρες αργότερα.

«Υπάρχουν ασθενείς των οποίων οι εξετάσεις ήταν πρώτα αρνητικές, αλλά στη συνέχεια αποδείχθηκαν θετικές. Όλοι πρέπει να απομονώνονται, ακόμη και αν δεν υπάρχουν συμπτώματα », είπε.

Ο υπουργός ρωτήθηκε επίσης εάν η Τουρκία θα υιοθετήσει ένα μοντέλο μεταξύ της Νότιας Κορέας και της Βρετανίας.

«Αναπτύσσουμε το δικό μας μοντέλο», είπε, οπότε κατανοούμε όλοι οι υπόλοιποι τι γίνεται και τι πρόκειται να βιώσει η Τουρκία το επόμενο διάστημα με τέτοιες πολιτικές και "μυαλά".