Δευτέρα, Μαρτίου 30

ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ: ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ!

Ο Παπαχελάς δεν είναι ένας δημοσιογράφος της σειράς, κι ότι γράφει έχει τη σημασία του.
Τις τελευταίες ημέρες, λοιπόν, ο dear Alexis των υπερατλαντικών μας φίλων ασχολείται με την μετά κορωνοϊό εποχή, όταν η ελληνική οικονομία θα είναι πλήρως κατεστραμμένη από το “lockdown” (ελληνιστί «κλείδωμα») της οικονομίας που έχει επιβάλλει το ανδρείκελο ο Μητσοτάκης και η Ελλάδα θα επιστρέψει στην εποχή λίγο πριν από τα Μνημόνια!
Ιδού πως περιγράφει ο Παπαχελάς την «επόμενη μέρα»:
«Τίποτα δεν θα είναι όπως πριν
Ο κορωνοϊός θα αλλάξει πολλά πράγματα στη ζωή μας. Στην Ελλάδα και στον πλανήτη. Είναι κατ’ αρχήν βέβαιο ότι θα φτωχύνουμε, προσωρινά τουλάχιστον. Στελέχη διεθνών οργανισμών εκτιμούν ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει εντέλει ύφεση της τάξης του 3%-4%. Και αυτό, με βάση το σενάριο της μείωσης του τουρισμού κατά 50%.
Τα μέτρα της κυβέρνησης θα «ρεφάρουν» τη μείωση της εσωτερικής κατανάλωσης, ενώ σίγουρα θα βοηθήσει η πολύ σημαντική ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση. Δύσκολα όμως θα εξισορροπηθεί το πλήγμα στον τουρισμό και στην παραγωγή, εκτός αν για κάποιον μαγικό λόγο τερματιστεί η κρίση τον Μάιο.
Μπαίνουμε σε αχαρτογράφητα νερά εδώ και έξω. Πολιτικά και κοινωνικά δεν θα είναι καθόλου εύκολη η διαχείριση μιας νέας κρίσης. Δεν αντέχεται εύκολα, έπειτα από δέκα χρόνια μιζέριας…».
Και πως θα πρέπει να διαχειριστεί την νέα οικονομική κρίση το σάπιο πολιτικό σύστημα; «Όλοι στο ίδιο τραπέζι για να κρατήσουμε όρθια τη χώρα», βροντοφωνάζει ο Παπαχελάς! Και εξηγεί:
«Μας γεμίζει η αισιοδοξία ότι η αξιωματική αντιπολίτευση βάζει πλάτη στα δύσκολα. Έρχονται δύσκολα μετά τις δύο απανωτές κρίσεις, του μεταναστευτικού – προσφυγικού και του ιού. Ας αφήσουμε τους παλαβούς και ακραίους από εδώ και από εκεί να αλληλοϋβρίζονται, να λοιδορούν, να λασπώνουν. Δεν θα αλλάξουν ποτέ και ανήκουν σε ένα χθες από το οποίο δεν θα μπορέσουν να ξεφύγουν. Εμείς αυτό που πιστεύουμε θα το λέμε. Όταν ο κ. Μητσοτάκης κάνει καλά τη δουλειά του στη διαχείριση του Έβρου ή του ιού, έως τώρα, θα το γράφουμε. Όταν ο κ. Τσίπρας στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, το ίδιο. Μας νοιάζει η επόμενη μέρα της χώρας και το γεγονός ότι θα χρειαστεί να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι όλοι, για να την κρατήσουμε όρθια…».
Με λίγα λόγια, επειδή θα είναι πολύ δύσκολη η επιβολή ενός νέου Μνημονίου -τρισχειρότερου απ’ όλα μαζί τα προηγούμενα- από μια μονοκομματική κυβέρνηση, οι ξένοι προστάτες ετοιμάζουν μεγάλη μνημονιακή συγκυβέρνηση («κυβέρνηση ειδικού σκοπού»), αποτελούμενη –τουλάχιστον- από τρία κόμματα, την ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ως… ενδιάμεσο κρίκο! Είτε χωρίς εκλογές, με κάποιον νέο «Παπαδήμο», είτε μετά από εκλογές!
Οψόμεθα… 
(ΥΓ): Κι εκείνη την εποχή που έρχεται, εμείς, οι κατά τους Παπαχελάδες «παλαβοί» και «ακραίοι», θα σηκώσουμε και πάλι τη σημαία της Εθνικής Αντίστασης στην πλήρη καταστροφή της χώρας και «όσοι πιστοί, προσέλθετε»!
ethnikismos.net