Ο εκβιαστής Ερντογάν και ο κίνδυνος «ατυχήματος» στον Έβρο


Την πρακτική της Άγκυρας στην κατασκευή fake news καταγγέλλει (και) ο αναπληρωτής ΥΠ.ΕΞ., Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης  

Για την χρησιμοποίηση αθώων εκ μέρους του Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου η Τουρκία να εκβιάσει την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και για τον κίνδυνο να συμβεί κάποιο ατύχημα στα ελληνο-τουρκικά σύνορα στο Έβρο μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στο δελτίο ειδήσεων της ιταλικής τηλεόρασης Rai News, ο Έλληνας αναπληρωτής ΥΠ.ΕΞ. κατήγγειλε την πρακτική της Άγκυρας στην κατασκευή fake news όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωσή του ΥΠΕΞ.
«Μαζί με αυτήν την κρίση, βιώνουμε και την επικράτηση των fake news» υπογράμμισε ο κ. Βαρβιτσιώτης και συνέχισε:
«Τα fake news παράγονται από την Άγκυρα. Λένε ότι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι πέρασαν τα σύνορα, ότι υπάρχουν νεκροί. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Εμείς το διαμηνύουμε προς όλες τις πλευρές. Και υπάρχουν Ευρωπαίοι στα σύνορα που μπορούν να πιστοποιήσουν ότι η Ελλάδα λέει την αλήθεια, ωστόσο ο πόλεμος στα μίντια είναι μια νέα μορφή πολέμου που οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε».
Ειδική αναφορά έκανε ο Μ. Βαρβιτσιώτης και στην επίσκεψη των προέδρων των ευρωπαϊκών θεσμών στον Έβρο, σημειώνοντας ότι η Ευρώπη εξέφρασε την αλληλεγγύη της. Ωστόσο επισημαίνει πως υπάρχουν χώρες που νοιάζονται περισσότερο για τις σχέσεις τους με τη Τουρκία παρά για την κατάσταση που αντιμετωπίζει αυτή την στιγμή η Ελλάδα. Προσθέτει μάλιστα ότι με την Ιταλία έχουμε το ίδιο πρόβλημα, τη μαζική μετανάστευση και ότι γίνεται προσπάθεια να υπάρχουν κοινές θέσεις στους θεσμούς σχετικά με την αναθεώρηση της πολιτικής της Ευρώπης στο θέμα αυτό.