ΚΚΕ για κορωνοϊό: Επιτάξτε άμεσα τα ιδιωτικά νοσοκομεία

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ
Τα κεντρικά γραφεία του ΚΚΕ.Φωτογραφία:Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
Στην άμεση επίταξη των ιδιωτικών νοσοκομείων χωρίς καμία χρονοτριβή επιμένει το ΚΚΕ και καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει σε αυτό το μέτρο.

Μάλιστα ο Περισσός επικαλείται προς σ’ αυτή την κατεύθυνση τα αιτήματα και τις προτάσεις των συνδικαλιστών γιατρών των δημόσιων νοσοκομείων.

Επιπλέον των όσων πρέπει να γίνουν για τη στελέχωση σε προσωπικό, υποδομές και ιατροφαρμακευτικό υλικό, το ΚΚΕ ζητά την επίταξη ξενοδοχείων για τη διαμονή των υγειονομικών για να προφυλάσσονται οι οικογένειές τους από τη διασπορά του κορωνοϊού.
Επίσης αξιώνει και τη στελέχωση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» για να εξυπηρετηθούν οι ευπαθείς ομάδες που βρίσκονται σε καραντίνα στα σπίτια τους.

Ειδικότερα για το Σύστημα Υγείας και τη λειτουργία του σε αυτές τις έκτακτες συνθήκες το ΚΚΕ τονίζει:

«Οι νοσοκομειακοί γιατροί, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με την επιδημία, ζητούν άμεση ενίσχυση με μαζικές προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων, με μέσα ατομικής προστασίας, για να μην νοσήσουν, με υλικά και υποδομές για να πολεμήσουν.
Η κυβέρνηση πρέπει χωρίς άλλη χρονοτριβή να υλοποιήσει αυτά τα μέτρα, καθώς και να προχωρήσει σήμερα κιόλας στην επίταξη των μονάδων του ιδιωτικού τομέα.
Η μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων που μένουν σπίτι, γιατί είναι ευπαθής ομάδα, αντιμετωπίζει έτσι και αλλιώς σοβαρές ασθένειες, αντίστοιχα χιλιάδες ασθενείς με χρόνια νοσήματα. Όλες αυτές οι κατηγορίες του πληθυσμού σήμερα μένουν χωρίς συνταγογράφηση, εξέταση, θεραπεία.
Να επιταχθούν άμεσα τα χειρουργεία, οι κλίνες ΜΕΘ, τα κρεβάτια, τα διαγνωστικά και τα εργαστηριακά κέντρα των ιδιωτικών νοσοκομείων.
Το ίδιο να γίνει και με τους ιδιώτες γιατρούς, που είναι επί το πλείστον έμπειροι επιστήμονες. Να ενταχθούν στο δημόσιο σύστημα υγείας και με κρατική ευθύνη και χωρίς πληρωμή των ασθενών να αναλάβουν την εξέταση, συνταγογράφηση, θεραπεία.
Να επιταχθούν τα αναγκαία υλικά για την υποδομή του δημόσιου συστήματος υγείας και για τον άμεσο εφοδιασμό των υγειονομικών.
Να στελεχωθεί επαρκώς η υπηρεσία “Βοήθεια στο Σπίτι” προκειμένου να εξασφαλιστούν οι υγειονομικές και άλλες καθημερινές ανάγκες ιδιαίτερα των ηλικιωμένων που ζουν μόνοι τους.
Να επιταχτούν ξενοδοχεία, στα οποία θα μπορούν να διαμένουν οι υγειονομικοί των δημόσιων νοσοκομείων στη διάρκεια της επιδημίας προκειμένου να προφυλάσσονται οι οικογένειές τους και οι ίδιοι από τη διασπορά του ιού και τη νόσο».


Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/politiki/kke-epitaxte-ta-idiotika-nosokomeia